BOL - niveau 4

Leidinggevende hospitality (Meewerkend horeca ondernemer)

klantvriendelijk • leidinggeven • ondernemend • plannen - organiseren • zelfstandig
Aanmelden

Als leidinggevende hospitality werk je bij een bedrijf gericht op eten/drinken/slapen, waar je service en gastvrijheid verleent. Met een open, vriendelijke houding en commerciële instelling voer je die operationele werkzaamheden uit en geef je leiding aan het team. 

Past dit beroep bij jou?

Je bent sociaal-communicatief vaardig, flexibel en representatief, hebt een helicopterview en kan snel schakelen tussen verschillende soorten gasten en met verschillende collega’s.

Wie wil jij worden?
Ontdek het op onze open dag!

Vrijdag 23 januari
16.00 - 20.00 uur

Meer informatie

Meelopen?

Ben je benieuwd naar deze opleiding? Kom dan meelopen en ervaar zelf hoe het is! Ontdek de sfeer, ontmoet studenten en docenten, en krijg een goed beeld van wat je kunt verwachten.

Naar de meeloopactiviteit

Een kijkje in de opleiding ...

MF02629
MF02586
MF02622
🍷🍽🍷🍽🍷🍽🍷🍽🍷🍽🍷🍽
🍷🍽🍷🍽🍷🍽🍷🍽🍷🍽🍷🍽
🍷🍽🍷🍽🍷🍽🍷🍽🍷🍽🍷🍽
🍷🍽🍷🍽🍷🍽🍷🍽🍷🍽🍷🍽
🍷🍽🍷🍽🍷🍽🍷🍽🍷🍽🍷🍽
MF00310
Eet smakelijk!
🍾
MF00391
  • Leerweg / niveau
    BOL / 4
  • Duur
    3 jaar
  • Startdatum
    Februari 2026 | augustus 2026 | februari 2027
  • Leslocatie(s)
    Wierdensestraat 65, Almelo
  • Schooljaar
    2026-2027
  • Lesgeld
    € 1.511,- (per schooljaar)
  • Aanvullende kosten
    ongeveer € 150,- voor per leerjaar. Dit is een vrijwillige bijdrage.

De opleiding

Lessen en stages

Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor de praktijk zowel binnen als buiten school. In de school krijg je niet alleen les in een theorie lokaal maar ook in onze keukens, restaurants en Brasserie. Daarnaast loopt je uiteraard stage in de praktijk.

Hoe zien de examens er uit?

Je hebt tijdens de hele opleiding examens: mondelinge en schriftelijke examens, portfolio en Proeven van Bekwaamheid (PvB). Hierin laat je zien dat je in de praktijk kunt toepassen wat je geleerd hebt. Daarnaast doe je examen in algemene vakken en je keuzedelen. Wil je daar meer over weten? Check dan  www.rocvantwente.nl/examens of www.rocvantwente.nl/keuzedelen.

Wat kun je na deze opleiding?

Je kunt aan de slag in de horeca als beginnend leidinggevende. Doorleren kan ook, bijvoorbeeld met de hbo-opleiding Hoge Hotelschool, een economische opleiding, Personeel en Arbeid (HRM) of de lerarenopleiding Horeca en Voeding.

Hoe kan je vakkenpakket eruit zien?

  • Commercieel management (marketing)
  • Duits
  • Engels
  • Financieel management
  • Hotelmanagement en reserveringssystemen
  • Keuken- en restauranttechniek
  • Loopbaan en Burgerschap
  • Nederlands en communicatie
  • Leidinggeven
  • Personeelsmanagement
  • Rekenen
  • Sociale hygiëne

Wat heb je nodig om met de opleiding te starten?

Je hebt nodig:

  • een diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
    (economie of wiskunde in je pakket is zeer gewenst)
  • of een overgangsbewijs van 3- naar 4- havo/vwo
  • of een gelijkwaardig diploma

Wat zijn de intakeactiviteiten?

Bij je opleiding doe je ook intakeactiviteiten. Zo maak je een AMN Talentscan, die laat zien wat je leuk vindt en waar jij goed in bent. En je krijgt een kennismakingsgesprek.  

Wat kost de opleiding?

Wettelijk lesgeld: € 1.511,- (per schooljaar). Als je op 1 augustus 2026 18 jaar of ouder bent moet je dit betalen. Indien je op deze datum nog geen 18 jaar bent hoef je het hele schooljaar nog geen lesgeld te betalen. Leermiddelen: Ongeveer € 480,- in het eerste leerjaar. En ongeveer € 550,- voor bedrijfskleding. Boekengeld: het tweede leerjaar ongeveer € 200,- en het derde en vierde leerjaar ongeveer € 100,-. Daarnaast heb je een laptop nodig. Zie www.rocvantwente.nl/laptops. Extra kosten: ongeveer € 150,- voor per leerjaar. Dit is een vrijwillige bijdrage.

Meer informatie over leermiddelen? Kijk dan op www.rocvantwente.nl/mbowebshop. Meer informatie over de kosten? Kijk dan op www.rocvantwente.nl/kosten.

Studie in cijfers