Voor mbo’ers, havisten en vwo’ers!

Wij bieden steeds meer mbo-opleidingen versneld aan. Een versnelde mbo-opleiding betekent dat je vaak al in 1 jaar een mbo-diploma op niveau 4 kunt halen.

Versneld mbo noemen wij dat. Misschien iets voor jou?

Je hebt het even helemaal gehad met die *** havo of vwo

Gezakt? Of loopt het privé even niet zo lekker? Dan kan een nieuwe omgeving een slimme en verfrissende keuze zijn. Veel van onze studenten met een havo- of vwo-achtergrond vinden bij een versnelde mbo-opleiding het plezier terug om zichzelf te ontwikkelen. En heb je dat volwaardige mbo-diploma eenmaal op zak? Dan is het prettig om te weten dat een groot deel snel aan de slag gaat met een goedbetaalde baan óf succesvol is op het hbo. 

Bonus: versneld mbo is uitstekend te combineren met de vavo. Dus wil jij óók je havo- of vwo-diploma met deelcertificaten compleet maken? Dat kan!

Je wilt (of kunt) nog niet starten op het hbo of de universiteit

Bijvoorbeeld omdat je jezelf te jong vindt. Of omdat je bent uitgeloot. Of omdat je profiel niet matcht. Of omdat je daar je draai (nog) niet kunt vinden.

Wat de reden ook is: als je kiest voor versneld mbo, dan verklein je de kans op een verkeerde studiekeuze. Belangrijker nog: je gunt jezelf een leerzame tijd om uit te zoeken wat jouw ideale route is. En dat terwijl je een volwaardig mbo-diploma haalt. Een win-win toch? 

Weetje: wist je dat je met versneld mbo bij sommige hbo-opleidingen vrijstellingen kunt krijgen?

Maudé volgt de Versnelde opleiding Marketing & communicatie

Omdat ze eigenlijk een tussenjaar wilde plannen, maar ook weer niet zo een jaar weg wilde gooien. 

  • Hoe bevalt deze opleiding?
  • Hoe zijn de docenten en wat kan je verwachten?

Maudé vertelt het in de video!

Je wilt het maken (en durft je eigen route te volgen)  

Havo- of vwo-diploma op zak? Dan kiezen veel studenten automatisch voor het hbo of de universiteit. Jij niet. Want jij zit op deze pagina. Bijvoorbeeld omdat je wilt uitzoeken of een praktische opleiding - in ieder geval op dit moment - je gelukkiger maakt.

Deze kritische houding juichen wij toe. Want dat betekent dat jij bewust nadenkt over je toekomst en hoe jij die wilt vormgeven. Wil je graag een keer met ons sparren over je keuze? Stuur gewoon een appje naar ons Studie Informatiepunt op 06 - 29 00 79 91

Je twijfelt, bijvoorbeeld over je studiekeuze

Of omdat je nog niet zeker weet of het theoretisch onderwijs wel bij je past. Ook dan is versneld mbo een interessante keuze. De kennis die je opdoet, pas je direct toe in de praktijk. En je wordt natuurlijk intensief begeleid door ervaren docenten.

Zo ervaar je direct of een studierichting bij je past. En dat terwijl je een volwaardig mbo-diploma scoort. Je zult dan ook niet de eerste student zijn die bij de diploma-uitreiking uitroept: “Voor mij was versneld mbo de perfecte manier om tot de juiste studiekeuze te komen.”. Wedden?

Afsoen volgt een versnelde opleiding

En ze vindt 'm niet enorm pittig! Wel leer je erg veel binnen 1 jaar. 

Afsoen vertelt je meer. Check de video & find out!

Je wilt je vakkennis verbreden

Mbo-diploma niveau 3 of 4 op zak? Dan kun je het natuurlijk gaan maken met een goedbetaalde baan. Maar je kunt er ook voor kiezen om jezelf een unieke upgrade te geven. En binnen één jaar je vakkennis uit te breiden.

Droom je van een eigen zaak? Dan is de versnelde opleiding tot retailmanager een interessante keuze. Wil je graag je communicatieskills een boost geven? Check dan de versnelde mbo opleiding tot Marketing & Communication Specialist. Sparren over je keuze? Check ons Studie Informatiepunt: 06 - 29 00 79 91

Klinkt goed allemaal?

Dan is versneld mbo misschien iets voor jou! We bieden op dit moment onderstaande opleidingen versneld aan.

bekijk alle versnelde opleidingen

Bekijk de opleidingspagina's om alle feitjes te lezen over de versnelde opleidingen, 

bekijk de brochure van de versnelde opleidingen 

  • voor havisten en vwo'ers
  • voor mbo'ers
  • voor hbo'ers zonder diploma

hoe werkt het mbo?

Op het mbo leer je voor een beroep, een vak. Je bent bezig met losse vakken, werkt samen in projecten of voert praktijkopdrachten uit...

Heb jij al een 'ROC van'-account? Meld je aan voor jouw persoonlijke studiekeuzehulp met een hoop handige extraatjes.