decanen en mentoren

De keuze van een vervolgopleiding is een proces waarbij je als decaan of mentor een grote rol hebt. Wij helpen je daar graag bij. Ons Studie Informatiepunt, kortweg STIPT, is daarbij je eerste aanspreekpunt. Hier kun je met al je vragen terecht.

Je vindt hier meer info over opleidingen, de laatste ontwikkelingen in het onderwijs en belangrijk nieuws. Zo kun jij je leerlingen nog beter adviseren, informeren en voorlichten.

open zaterdag 17 maart

Nog niet 100% zeker van je opleidingskeuze?

Kom naar de open zaterdag en stel je laatste vragen. Zodat jij je voor 1 april zelfverzekerd aanmeldt voor je favoriete opleiding.

{{highlight.typeLabel}}

{{highlight.title}}

toon meer resultaten

handig om te weten

decanenflits

Eens in de twee maanden verschijnt de Decanenflits, onze digitale nieuwsbrief. Hierin lees je actuele informatie over nieuwe opleidingen, gewijzigde locaties, Open Dagen en nog veel meer. Nog niet aangemeld? Je kunt je dan hier aanmelden!

decanenkring

In Twente kennen we drie decanenkringen, twee voor het voortgezet onderwijs en een havo-decanenkring. Studie Informatiepunt sluit hierbij aan om actuele ontwikkelingen kenbaar te maken en vragen van decanen te (laten) beantwoorden. Bij de decanenkringen van het vo is ook het Twents Aansluitingsnetwerk aanwezig. Bij de decanenkring havo is ook de coördinator vwo van VAVO Lyceum van Twente aanwezig.

een dagje meelopen op het mbo

Leerlingen van jouw school kunnen een dagje meelopen bij ROC van Twente. Is jouw school lid van het Twents Aansluitingsnetwerk dan heb je de "KOM" ontvangen. Hierin staan per opleiding de mogelijkheden en contactgegevens. Geen lid? Neem dan contact op met Studie Informatiepunt.

ouderwijzer

Er is een handzaam boekje samengesteld speciaal voor ouders met kinderen op het v(mb)o die een keuze voor een mbo vervolgopleiding moeten gaan maken. Deze verstrekken wij op de voorlichtingen bij jou op school en tijdens de Open Dagen. Je kunt de Ouderwijzer hier downloaden.

voorlichting bij jou op school

Tijdens de voorlichting op jouw school informeren onze voorlichters leerlingen en ouders over het mbo en onze opleidingen. Dat kan in de klas of op een markt. Studie Informatiepunt regelt dit en is meestal zelf aanwezig. Heb je hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op.

snel naar handige informatie op de website

brochures bestellen

Elk jaar in oktober worden de nieuwe brochures verstuurd. Handig om jouw leerlingen te helpen bij het maken van de juiste opleidingskeuze.

Je kunt de brochures of een display online (bij)bestellen via het bestelformulier of je kunt contact opnemen met Studie Informatiepunt.