decanen en mentoren

De keuze van een vervolgopleiding is een proces waarbij je als decaan of mentor een grote rol hebt. Wij helpen je daar graag bij. Ons Studie Informatiepunt, kortweg STIPT, is daarbij je eerste aanspreekpunt. Hier kun je met al je vragen terecht.

Je vindt hier meer info over opleidingen, de laatste ontwikkelingen in het onderwijs en belangrijk nieuws. Zo kun jij je leerlingen nog beter adviseren, informeren en voorlichten.

{{highlight.typeLabel}}

{{highlight.title}}

toon meer resultaten

handig om te weten

decanenflits

Eens in de twee maanden verschijnt de Decanenflits, onze digitale nieuwsbrief. Hierin lees je actuele informatie over nieuwe opleidingen, gewijzigde locaties, open dagen en nog veel meer. Nog niet aangemeld? Je kunt je dan hier aanmelden! Kijk voor het archief onder aan deze pagina.

decanenkring

In Twente kennen we drie decanenkringen, twee voor het voortgezet onderwijs en een havo-decanenkring. STIPT sluit hierbij aan om actuele ontwikkelingen kenbaar te maken en vragen van decanen te (laten) beantwoorden. Bij de decanenkringen van het vo is ook het Twents Aansluitingsnetwerk aanwezig. Bij de decanenkring havo is ook de coördinator vwo van VAVO Lyceum van Twente aanwezig.

een dagje meelopen op het mbo

Leerlingen van jouw school kunnen een dagje meelopen bij ROC van Twente. Is jouw school lid van het Twents Aansluitingsnetwerk dan heb je de "Kies, kom & kijk!" ontvangen. Hierin staat hoe een leerling zich aan kan melden voor een meeloopdag. Geen lid? Neem dan contact op met STIPT.

ouderwijzer

Er is een handzaam boekje samengesteld speciaal voor ouders met kinderen op het v(mb)o die een keuze voor een mbo vervolgopleiding moeten gaan maken. Deze verstrekken wij op de voorlichtingen bij jou op school en tijdens de Open Dagen. Je kunt de Ouderwijzer hier downloaden.

Kies, kom & kijk!

Kies, kom & kijk! is een magazine dat wordt uitgegeven door ROC van Twente, Zone.college en Twents Aansluitingsnetwerk. Kies, kom & kijk! begint met een overzicht van alle mbo-opleidingen van Zone.college en ROC van Twente. Vervolgens is er een pagina met uitleg over de KOM!-activiteiten. Gevolgd door een werkboek: een combinatie van de lesbrief, de voorbereidende opdracht en de reflectieopdracht. Het actuele overzicht van de KOM!-activiteiten presenteert Twents Aansluitingsnetwerk vanaf oktober online via www.kijkenophetmbo.nl. In Kies, kom & kijk! wordt hier ook naar verwezen. Kies, kom & kijk! wordt door veel vmbo-scholen gebruikt om derde- en vierdejaars vmbo-leerlingen zorgvuldig voor te bereiden op het kiezen van een vervolgopleiding. Met behulp van het werkboek werken de leerlingen (samen met hun ouders) het magazine door en bereiden zij zich voor op de meeloopdagen, de open dagen en de studiekeuze die zij moeten gaan maken. Klik hier voor de digitale versie van de Kies, kom & kijk! en het werkboek.

voorlichting bij jou op school

Tijdens de voorlichting op jouw school informeren onze voorlichters leerlingen en ouders over het mbo en onze opleidingen. Dat kan in de klas of op een markt. STIPT regelt dit en is meestal zelf aanwezig.

Bij het informeren en voorlichten van leerlingen zetten we onze ambassadeurs in. Dit zijn 2e en 3e jaars studenten bij ROC van Twente. Zij vertellen leerlingen hoe zij tot een studiekeuze kwamen en wat hun ervaringen met ROC van Twente zijn.

Heb je hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op.

snel naar handige informatie op de website

brochures bestellen

Elk jaar in oktober worden de nieuwe brochures verstuurd. Handig om jouw leerlingen te helpen bij het maken van de juiste opleidingskeuze.

Je kunt de brochures of een display online (bij)bestellen via het bestelformulier of je kunt contact opnemen met STIPT.

archief