handige informatie voor studenten

Wij begrijpen dat er veel informatie op je afkomt, en we helpen je dan ook graag. Je vindt hieronder handige tips, informatie en linkjes naar de belangrijkste informatie over je opleiding. 

welkom bij ROC van Twente

Als je begint aan je opleiding dan krijg je altijd een handige flyer met praktische informatie over waar jij je boeken kunt bestellen of hoe plaza werkt. Het kan natuurlijk gebeuren dat je deze flyer kwijtraakt. Geen probleem. Je kunt hem ook online bekijken.

algemene informatie

waar vind ik meer informatie over stages?

Op Plaza vind je de BPV-gids met meer informatie over stage lopen. In de BPV-gids staat precies uitgelegd wat je moet weten voordat je begint aan je stage, maar ook tijdens en bij het afronden van je stage. 

waar vind ik een erkend leerbedrijf?

Een bedrijf of instelling dat het praktijkdeel van een BBL-opleiding verzorgt, wordt "leerbedrijf" genoemd. In zo’n leerbedrijf is een deskundige praktijkopleider aanwezig, die zorgt voor de begeleiding van de leerling-werknemer. Zoeken naar een erkend leerbedrijf.

wat is de internetkassa?

Via onze internetkassa kun je de kosten voor het huren van een kluisje betalen. Maar ook kosten voor excursies of andere zaken kun je via de internetkassa voldoen. Je wordt door je opleiding geïnformeerd als je iets via de internetkassa
moet aanschaffen/betalen.

waar kan ik mijn boeken bestellen?

Voor je opleiding heb je allerlei boeken, digitale leermiddelen, readers, etc. nodig. Voor de meeste opleidingen bestel je via de bestellink die op Plaza staat. Hier staat jouw lijst klaar, met alles wat je nodig hebt voor jouw opleiding. Je kunt ook snel naar MBOwebshop voor meer info.

waar vind ik het loopbaancentrum?

Almelo

Wierdensestraat 65 (ruimte C0.03)
7604 BB Almelo

Telefoon: 0546 - 80 91 39
E-mail: loopbaancentrum@rocvantwente.nl

Enschede

De Maere
Van Galenstraat 19 (De Maere / kamer 0.39)
7511 JL Enschede

Telefoon: 053 - 851 85 31
E-mail: loopbaancentrum@rocvantwente.nl

Wethouder Beversstraat
Wethouder Beversstraat 65 (kamer A 0.12)
7543 BK Enschede

Telefoon: 053-851 8695
E-mail: loopbaancentrum@rocvantwente.nl

Hengelo

Gieterij 200 (ruimte ZU 0.203 - achter STIPT)
7553 VZ Hengelo (Ov.)

Telefoon: 074-852 52 25
E-mail: loopbaancentrum@rocvantwente.nl

studentenraad

Wij praten mee over onderwerpen die de studenten aangaan, om zo het onderwijs beter en leuker te maken voor iedereen. Denk bijvoorbeeld aan docentenenquêtes, de inzet van ICT in het onderwijs, het verbeteren van roosters en betere kantines.