Wat moet je doen bij een positieve coronatest?

Vraag en antwoord

Ik heb corona, wat moet ik doen?

Heb jij een zelftest gedaan of corona-test laten doen door de GGD en ben je positief getest? Ga dan direct in isolatie. Dit betekent dat je thuis blijft. Meld je ziek op school via je opleiding. 

Als je huisgenoten hebt, blijf je op een eigen kamer om te voorkomen dat je hen besmet. Je gaat maximaal 10 dagen in isolatie. Je mag eerder uit isolatie als je 24 uur geen coronaklachten meer hebt en het minimaal 5 dagen geleden is dat je klachten kreeg.

Je telt vanaf het moment dat je klachten kreeg. Dat is dan dag 0. Had je geen klachten toen je een zelftest deed of werd getest bij de GGD? En kreeg je daarna ook geen klachten? Dan zijn dit de isolatieregels: je gaat 5 dagen in isolatie. Je begint met tellen vanaf de datum van de test. Dat is dag 0.

Meer info over testen op corona:
mijnvraagovercorona.nl

Thuisblijven of naar school?

Moet je in quarantaine als je in de buurt was van iemand met corona? Je hoeft niet in quarantaine als je in de buurt was van iemand met corona, of als je huisgenoot corona heeft. Om besmettingen en verspreiding tegen te gaan, is het wel belangrijk om na contact met een positief getest persoon extra alert te zijn op klachten, direct te testen bij klachten en contact met kwetsbaren gedurende 10 dagen te vermijden. Bij een positieve testuitslag ga je altijd in isolatie. Ook als je gevaccineerd of hersteld bent.

Meer info over quarantaineregels:
mijnvraagovercorona.nl