Worden er lessen gegeven?

Onze locaties blijven t/m vrijdag 8 mei gesloten voor lessen. Er wordt online onderwijs aangeboden. Heb je vragen, dan kun je terecht bij de studieloopbaanbegeleider van je opleiding.

Gaan examen en toetsen door?

Met ingang van dinsdag 14 april kunnen -met inachtneming van de maatregelen van het RIVM- wel weer examens op onze locaties worden gepland voor studenten die dit schooljaar hun diploma kunnen halen. Dit gebeurt op dringend verzoek van het kabinet en de ministers van onderwijs.
Als dit voor jou geldt, dan word je hierover geïnformeerd door jouw opleiding.

Heb je een examinerende praktijkopdracht, proeve van bekwaamheid of CGI in de bpv-situatie, dan kun je deze volgens planning afronden. Uiteraard geldt dit zolang de bpv doorgang kan vinden. Als je niet weet wat dit voor jou betekent, neem dan contact op met je opleiding.

Uitzondering: voor zorgopleidingen worden nog steeds geen examens afgenomen.

Wanneer moet ik onderwijs, toetsen/examens of bpv inhalen?

Wij kijken hoe we het onderwijs verder moeten inrichten en welke verplichtingen blijven bestaan. Je wordt -zodra het kan- hierover door je opleiding geïnformeerd.

Gaat mijn bpv/stage door?

Als je al gestart bent met je bpv/stage, dan gaat deze gewoon door; je volgt de maatregelen van je stagebedrijf en van het RIVM. Als je stagebedrijf sluit en je hierdoor je bpv/stage niet kan volgen, meld dit dan bij je bpv-begeleider.

Let op! Het kan zijn dat stage voor studenten van andere opleidingen stopt, maar dit hoeft niet voor jouw stage te gelden. Houd de informatie van je eigen opleiding in de gaten.

Gaan buitenlandse stages door?

Stagiaires in het buitenland hebben het dringende advies gehad zo spoedig mogelijk terug te keren naar Nederland. Uitzondering: dit geldt niet voor zorgstagiaires in de grensregio.

Ik zou eigenlijk binnenkort starten met mijn bpv/stage. Gaat deze door?

Studenten die stage lopen, volgen de richtlijnen van het stagebedrijf. Waar mogelijk worden de stages voortgezet en starten nieuwe stages op. Uiteraard conform de maatregelen van het RIVM. NB: per opleiding kunnen hierin verschillen zitten.

Ik heb de opdracht om een stageplek te zoeken voor de periode t/m de zomervakantie. Wat moet ik doen?

Neem hiervoor contact op met je bpv-begeleider.

Gaat de meivakantie door?

In de meivakantie vinden geen lessen of examens plaats.

Kom je in de financiële problemen door de coronacrisis?

DUO adviseert studenten die door het coronavirus in financiële problemen komen. Bijvoorbeeld door het onverwacht wegvallen van je inkomen uit je bijbaan. Geldt dit ook voor jou? Kijk dan op de site van DUO>> en bekijk de mogelijkheden / FAQ.

Gaan bijeenkomsten en evenementen bij ROC van Twente door?

Alle activiteiten en evenementen die tot aan het nieuwe schooljaar staan gepland, worden gecanceld of uitgesteld. Excursies en werkweken worden ook gecanceld of uitgesteld als dat mogelijk is. Studenten worden hierover door hun opleiding geïnformeerd.

Ik lees van alles over het virus; welke site is betrouwbaar?

De NOS wordt als publieke omroep ingezet door de overheid om de samenleving te informeren over onder meer dreigingen als dit virus. De NOS is daarom een betrouwbare informatiebron. Op NOS.nl is via een liveblog het laatste nieuws te volgen.

Wanneer moet ik contact opnemen met de huisarts?

Het RIVM geeft een actueel advies over wanneer je je moet melden bij de huisarts. Check de site van het RIVM>> 

Hoe informeert ROC van Twente haar studenten en medewerkers?

We informeren onze studenten en medewerkers zodra er belangrijke informatie of nieuws te melden is. Als student kun je nieuws vinden op Plaza en in de studentenapp en op deze webpagina. Medewerkers informeren we via onze website en interne communicatiekanalen.

Bij dringende boodschappen zetten we SMS in. Helaas hebben wij niet de mogelijkheden om heel snel (schriftelijk) te communiceren met ouders/verzorgers van minderjarige studenten. Door de snelheid in ontwikkelingen zijn wij genoodzaakt om vooral digitaal te communiceren. Bent u ouder/verzorger, kijk dan op deze webpagina. Deze is er speciaal voor u. Vraag uw kind u ook op de hoogte te houden. 

Kan ik iets betekenen als vrijwilliger?

Ja, als jij op vrijwillige basis een steentje wilt bijdragen in de zorg, meld je dan bij het initiatief 'Extra Handen' via extrahanden@rocvantwente.nl. Je kunt Extra Handen ondersteunen als je medewerker of student bent van ROC van Twente.

Hoe gaat het met je?

Dit is een vraag van ons aan jou. We hebben je door de situatie al een tijdje niet meer gezien op onze schoollocaties. 

Hoe gaat het met je? Misschien heb je behoefte aan een gesprek? Dat kan. Je studieloopbaanbegeleider staat voor je klaar: je kunt hem of haar altijd mailen. Ook kun je mailen naar loopbaancentrum@rocvantwente.nl. De medewerkers van het Loopbaancentrum bieden je graag een luisterend oor en kunnen je eventueel verder helpen als dat nodig is.

We hopen je snel weer te zien. Blijf gezond!

FAQ leerlingen voortgezet onderwijs

Ik heb me aangemeld bij ROC van Twente, wat gebeurt er nu?

Je aanmelding wordt gewoon verwerkt, je ontvangt daarvan van ons een bericht. Daarna word je door de opleiding geïnformeerd over een eventueel intakegesprek. Dit kan mogelijk wat langer duren vanwege de maatregelen die ook wij hebben moeten nemen in verband met corona.

Moet ik mij aanmelden voor 1 april om toelatingsrecht te houden?

Nee, we hebben de aanmelddatum opgeschoven naar 1 mei 2020. 

Ik heb mij aangemeld voor een opleiding met instroombeperking. Gaat de loting door?

Ja, de loting gaat gewoon door. Je ontvangt na 9 april van ons een bericht over de uitslag van de loting.

Ik wil mij aanmelden voor een opleiding met instroombeperking. Kan dit na 1 april?

De loting vindt, zoals gepland, plaats rond 3 april. Aanmeldingen die na 1 april binnenkomen, worden op de wachtlijst geplaatst.

Wat gebeurt er als mijn opleiding aanvullende instroomeisen heeft?

De opleiding van je keuze laat je weten wat er van je wordt verwacht. Het kan zijn dat je auditie, activiteit of een opdracht plaatsvindt na 1 april.

AMN en intakegesprekken

AMN gaat niet door. Intakegesprekken worden telefonisch of online (bijv. via Teams) gevoerd. Fysieke gesprekken zijn niet toegestaan. Informatie volgt via de opleiding.

Wat gebeurt er met KOM-activiteiten?

Alle KOM-activiteiten zijn helaas gecanceld. Deze geannuleerde KOM-activiteiten kunnen helaas niet op een ander moment aangeboden worden. Bij vragen over een opleiding kan contact worden opgenomen met ons Studie Informatiepunt, tel. 074 - 852 5555.

Heb je vragen over onze opleidingen?

De collega’s van ons Studie Informatiepunt staan voor je klaar! Zij zijn bereikbaar via tel. 074 - 852 5555, via mail info@rocvantwente.nl of via Whatsapp tel. 06 - 29 00 79 91. Natuurlijk kun je onze opleidingsinformatie ook vinden op onze website.

Of check onze 7 tips als hulp bij je studiekeuze>>