belastingvoordeel en scholingssubsidies

Om de professionele ontwikkeling van medewerkers te stimuleren, zijn diverse landelijke regelingen en subsidies in het leven geroepen. 

Slim gebruik maken van de mogelijkheden kan de inzet van bij- en omscholing financieel aantrekkelijker maken

wettelijke ruimte en scholingssubsidies

Advies? Brancheverenigingen, scholingsfondsen en natuurlijk accountants en administratiekantoren kunnen uitkomst bieden.

Ook bij ROC van Twente zijn specialisten die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Op zoek naar mogelijkheden in het kader van scholing voor medewerkers? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Op de site van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) staan diverse mogelijkheden voor scholingsgerichte subsidies en fondsen. Zo is er bijvoorbeeld de Subsidieregeling praktijkleren die tot doel heeft bedrijven en organisaties te stimuleren tot het bieden van praktijkleerplaatsen (BBL).

Ook op de site van het Leerwerkloket Twente is informatie te vinden over diverse financiële regelingen waarvan een werkgever gebruik kan maken.

{{open ? 'Verberg' : 'Lees verder'}}

scholingsfondsen (O&O-fondsen)

Voor een groot aantal branches zijn er specifieke scholingssubsidieregelingen, zoals de Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen (O&O-fondsen). Deze zijn meestal afhankelijk van de branchevereniging waarbij een bedrijf is aangesloten.

Werkgevers die de CAO toepassen en werknemers cursussen laten volgen, komen in aanmerking voor een nominale vergoeding uit het scholingsfonds voor reis- en cursuskosten.

De voorwaarden waaronder deze vergoedingen worden verstrekt, worden vastgesteld door het bestuur van het scholingsfonds. Bekijk hier een overzicht van de bestaande O&O-fondsen >>

{{open ? 'Verberg' : 'Lees verder'}}