Actie voor de voedselbank door studenten juridische opleidingen groot succes

Hengelo / 21 december 2017
‘Let’s build a wall of food’

Eerste- en tweedejaarsstudenten van de juridische opleidingen van ROC van Twente hebben succesvol actie gevoerd voor de Voedselbank Midden-Twente. Vol overgave werden afgelopen weken producten verzameld om een ‘Wall of Food’, een muur van voedsel, te bouwen in ROC-locatie De Gieterij in Hengelo.

Geslaagde actie
De actie voor de voedselbank was een succes. Donderdagmiddag 21 december overhandigden de studenten vol trots 77 goed gevulde kratten met lang houdbare producten aan Han Eulderink van Voedselbank Midden-Twente. Dankzij deze actie helpen zij in de maanden januari, februari en maart meer dan 350 gezinnen in de gemeenten Hengelo, Borne en Hof van Twente, die van deze voedselbank afhankelijk zijn.

Diverse acties
De afgelopen twee weken hebben de studenten in groepen hun best gedaan om de kratten, die in de schoollocatie De Gieterij stonden, te vullen. Er zijn diverse acties op touw gezet. Zo zijn studenten langs de deur gegaan in hun eigen buurt en bij bedrijven langs gegaan voor sponsoring. Sommigen hebben geld bij elkaar gelegd om zelf producten te halen. Via Facebook en andere social media is een beroep gedaan op familie, vrienden en kennissen om deze actie een succes te laten worden. De groep studenten die meeste producten heeft ingezameld werd beloond met een kleine prijs. Een bijzondere eervolle vermelding verdienen de studenten Kübra Kurt en Jeremy Patty, die allebei in hun eentje meer dan 1000 artikelen wisten te verzamelen!

Excursie
Elk jaar gaan alle eerstejaarsstudenten van de juridische opleidingen, als onderdeel van hun studieprogramma, op excursie naar de voedselbank en komen de voedselbankmedewerkers voorlichting geven tijden de lessen. Het initiatief voor ‘Let’s build a Wall of Food’ is hier ontstaan.