Vijf medailles tijdens Skills the Finals in Hengelo

Hengelo / 16 maart 2019
Vijf studenten van ROC van Twente vielen tijdens Skills The Finals in Hengelo in de prijzen. Onze studenten ontvingen twee gouden, één zilveren en twee bronzen medailles tijdens de prijsuitreiking op vrijdagmiddag 15 maart. CNC Draaier Jan-Willen ten Hag (21) uit Haaksbergen en CNC Frezer Daniël van Voorthuizen (20) uit Rijssen behoren tot de absolute top van Nederland en kregen een gouden medaille uitgereikt. Mike de Lange (19) uit Goor ontving een zilveren medaille voor zijn inzet bij de wedstrijd Schilder. MAG Lasser Maikel Kleinsman (20) uit Haaksbergen en de in Duitsland wonende CNC-Frezer Teun Olthuis (20) wonnen brons.

De prijsuitreiking was de afsluiter van een tweedaagse Nederlands kampioenschappen, bij ROC-locatie de Gieterij, STODT Toekomsttechniek en Techniekhuis Twente in Hengelo. De beste CNC frezers, CNC draaiers, TIG lassers, MAG/BMBE lassers, schilders en tegelzetters in opleiding streden hier om hun plek in de top.

Meer medaillekansen in het vooruitzicht
Zaterdag 16 maart 2019 is de laatste dag van de NK-finale Doktersassistent in Middelburg, waar ROC-student Lisa Woolderink aan meedoet. Ze kwam tijdens de halve finale als beste uit de bus. Zaterdagmiddag horen we of ook zij een medaille meeneemt naar huis. Van twintig tot en met tweeëntwintig maart 2019 vinden er nog meer Skills the Finals wedstrijden plaats. Dit keer in de RAI Amsterdam. ROC van Twente maakt hier wederom grote kans op podiumplekken, bij beroepen als Kok en Fietstechnicus. Aanstaande dinsdag rijden er vanuit Almelo elf Twentse studenten richting onze hoofdstad, in de hoop met een medaille terug te keren.

Welkom bij Team NL!
CNC Draaier Jan-Willem en CNC Frezer Daniël deden mee aan een internationale wedstrijd en maken door hun winst kans op een plek in Team NL, dat namens Nederland deelneemt aan WorldSkills 2019 in het Russische Kazan. Tijdens de finales in Amsterdam maakt ROC van Twente ook kans op plaatsing in Team NL bij de wedstrijden Kok, Gastheer/Gastvrouw, Patissier, Kapper en Stukadoor. Van 22 tot en met 27 augustus doet Team NL – onder leiding van o.a. ROC-docente en Nationaal Teamleader Natasja Bosvelt – een greep naar de wereldtitel.