ROC van Twente viert het vakmanschap groots

Wilminktheater Enschede / 26 juni 2019
In een vol Wilminktheater zijn gisteren diverse uitblinkers van ROC van Twente in het zonnetje gezet. De doeners en makers van de toekomst en dús het mbo vakmanschap stonden letterlijk in de spotlights.

John van der Vegt, voorzitter van het College van Bestuur van ROC van Twente, illustreerde bij de opening van de show hoe belangrijk vakmanschap is. Het blikje bier dat hij toonde, stond symbool voor al die vakmensen die nodig zijn om tot dit product te komen, van procestechnoloog tot logistiek en van communicatie tot transport. 
Ongeveer tachtig studenten werden tijdens de show op het podium geroepen. Van Mbo Uitblinker Wouter van den Heuvel tot Thirza Huis in ’t Veld met haar excellente stage in Oeganda. En van Entree-topper Daniela Grabowska tot Skills-winnaar CNC Frezen Daniel Voorthuizen. Deze laatste kreeg van Van der Vegt een koffer overhandigd voor zijn reis naar de WorldSkills in Kazan, Rusland.

Almelo Awards
Nieuw waren de Almelo Awards die door burgemeester Arjen Gerritsen werden uitgereikt. Drie studenten uit de ‘mbo-stad’ werden gehuldigd voor hun gedrevenheid en vaardigheden. Elk kregen ze duizend euro om te investeren in hun opleiding. “Als gemeente Almelo zijn we trots op de bijdrage die het mbo levert aan de regionale economie en dat willen we op deze manier laten zien”, aldus Gerritsen. 

Docenten en bedrijven
Geen excellerende studenten zonder docenten en leerbedrijven. Dus ook voor hen was er aandacht tijdens het Vier het Vakmanschap feest. Een aantal inspirerende docenten werd letterlijk in de spotlights gezet.

Voor leerbedrijven was er de uitnodiging om ambassadeur van vakmanschap in de regio te worden en zo samen het vakmanschap naar een nog hoger niveau te tillen. Check ook deze uitnodiging in beeld>>. Theaterzaken, ook presentator van de avond, ging vooraf al op bezoek bij een aantal bedrijven om het 'vakmanschap' op te zoeken. Ze waren bij Noaberkracht, Loohuis Installatiegroep en Sportaal en gingen o.a. in gesprek met de baliemedewerker, de badmeester en elektrotechnicus. 

De organisatie van de avond was voor een deel in de vakkundige handen van studenten van ROC van Twente.