Spectaculaire bruids- en catwalk make-up creaties bij Make-up award ROC van Twente

Almelo / 07 juni 2019
De spanning stond op de gezichten van bijna alle ruim 60 deelnemers van de Make-up award die op 6 juni plaatsvond in het Atrium van ROC van Twente in Almelo. Naast deelnemers van ROC van Twente, deden dit jaar voor het eerst ook studenten mee van Landstede uit Zwolle en Alfa-college uit Hoogeveen. De winnaars gingen naar huis met de felbegeerde award. Alle studenten die meededen aan deze finalewedstrijd hebben in hun opleiding het keuzedeel visagie gevolgd en op hun eigen school al deelgenomen aan een voorronde.

De uitslagen zijn als volgt:

Thema Bruidsmake-up
•    1e prijs: Veroniek Demay uit Almelo, leerbedrijf Salon Skin Glow in Hengelo – ROC van Twente 
•    2e prijs: Yara Maulany uit Nijverdal, leerbedrijf Kruidvat in Nijverdal – ROC van Twente 
•    3e prijs: Kaylee Zwiggelaar uit Schoonebeek – Alfa-college

Thema Catwalk
•    1e prijs: Emma Jansen uit Koekangerveld, leerbedrijf Het Nolderwoud in Zuidwolde – Alfa-college 
•    2e prijs: Lotte Middelhuis uit Haaksbergen, leerbedrijf Zonnestudio Roombeek in Enschede – ROC van Twente  
•    3e prijs: Famke Booijink uit Vasse, leerbedrijf Ici Paris in Almelo – ROC van Twente 

Voor de winnaars waren er mooie prijzen, beschikbaar gesteld door Inglot Benelux B.V., Make-up Studio, Safety4you en Basic Cosmetics. 

Keuzedeel visagie
De spannende make-up award was voor studenten een mooie en uitdagende afsluiting van hun keuzedeel. Studenten kregen de kans om te laten zien wat ze aan creativiteit en vakkennis in huis hebben. Creativiteit is tegenwoordig wel degelijk van belang, wil je als visagiste de arbeidsmarkt op. En dat is ook waar de jury op heeft beoordeeld. De professionele en vakkundige jury bestond uit Zeinab van Zeinab Beauty, Priscilla Zeelen, make-up artist en Monique Zomer van Goodlookz fotografie. 

Tijdens het keuzedeel visagie leren studenten in 20 weken hoe je een basis make-up aanbrengt en daarnaast komen meerdere specialisaties aan de orde, zoals gala- of bruids make-up, catwalk en smokey eye. Ook mannen make-up en de verzorging van een rijpere huid komen aan bod. In de lessen wordt aandacht besteed aan diverse technieken en vaardigheden van de visagie.