Winnaars Meubeltentoonstelling 2019

Hengelo / 07 juni 2019
Tijdens de officiële opening van de twintigste meubeltentoonstelling in de Gieterij in Hengelo zijn de prijswinnaars van de wedstrijden bekend gemaakt.

De wedstrijden vonden plaats in de ROC-locatie Gieterij in Hengelo. Daar presenteren studenten Meubelmaker van niveau 2, 3 en 4 hun eindexamenwerkstukken en laten zien wat ze allemaal in huis hebben. Door het maken van hun eigen werkstukken ervaren de studenten hoe het voelt om straks echt aan het werk te zijn. De wedstrijd kent dit jaar drie categorieën.

En de winnaars zijn…

 • Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer (niveau 2): Marnick Ruël (Losser)
  Marnick maakte een dressoir cupboard (een iets hoger, maar ondieper dressoir). Hij is volgens de jury in de verhouding zeer goed gemaakt. En de kleurstelling klopt. 
 • Allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer/ (niveau 3): Niels ter Bruggen (Raalte)
  Niels heeft een salontafel gemaakt die aan twee kanten uittrekbaar is. De tafel is vervaardigd van notenhout en voorzien van hoogglans gespoten wit. In de salontafel zaten leuke details zoals een verborgen vakje. Het is een zeer goed verkoopbaar product en erg netjes uitgevoerd. 
 • Ondernemend meubelmaker (niveau 4): Milan Olde Nordkamp (De Lutte)
  De televisiekast uitgevoerd in blank eiken met jaloeziedeuren had een zeer goede verhouding, was zeer goed afgewerkt en had leuke en uitstekend uitgevoerde details, aldus de jury.

Bekijk de foto's van de winnaars en hun werkstukken op Facebook>>

De jury
De jury had dit jaar een zware taak. Alle werkstukken waren van hoog niveau en de algemene indruk is erg positief. De studenten hebben veel moeite gedaan om een goed meubel af te leveren. De jury heeft onder andere beoordeeld op afwerking, ontwerp, verhoudingen, gebruikte materialen, kleurgebruik en de verkoopbaarheid van het product. De jury van dit jaar bestaat uit:

 • Dhr. Mark Kats van de Fa. Kats van Hout te Enschede
 • Mevr. Rian Haandriksman van de Fa. Idos Interieurbouw te Almelo
 • Mevr. Jorien Kleissen van de Fa. Ilse Damhuis Stijlvol Wonen te Fleringen

Gezamenlijk initiatief
Dit jaar organiseert het MBO College voor Bouw, Infra & Interieur voor de twintigste keer de meubeltentoonstelling. De tentoonstelling vindt plaats van vrijdag 7 tot woensdag 19 juni 2019 en is op werkdagen te bezoeken tussen 10.00 tot 22.00 uur. Iedereen is welkom!

De tentoonstelling wordt georganiseerd door ROC van Twente en het Samenwerkingsverband Meubelindustrie Twente/Salland.