Een hart onder de riem voor alle studenten

08 september 2020
Hoe zet jij educatieve technologie in? Moniek Klijn Velderman nam het initiatief om tijdens de intelligente lockdown de studenten van de opleiding helpende zorg en welzijn te verrassen met een video. Dit werd erg gewaardeerd en Kennisnet besteedde er zelfs aandacht aan in een podcast!

Moniek, hoe kwam je op het idee? 
Tijdens de coronacrisis hadden we alleen online contact met onze studenten, we spraken elkaar wel maar het contact is heel anders dan wanneer je elkaar echt ziet. Soms lieten studenten hun camera uit omdat ze nog in bed lagen en studenten die we juist erg graag fysiek zouden willen zien verloren we een beetje. We wilden de studenten eigenlijk een hart onder de riem steken, een oppepper, zo van “Samen moeten we sterk blijven” “Houd nog even vol” Daarop kregen wij van mijn slb-klas een brief terug met foto’s. Ze wilden laten weten dat ze ons ook misten en ook een gebaar maken. 

Hoe verliep het maken van de video?  
Eigenlijk waren bijna alle collega’s direct enthousiast. Ik heb een planning gemaakt voor de video, elke collega wist welk stukje film hij moest opnemen en iedereen heeft dat gedaan en naar mij gestuurd. In Windows Moviemaker heb ik de filmpjes aan elkaar geplakt en er een muziekje onder gezet. 

Welke reacties kreeg je? 
We hebben het filmpje geplaats in MS teams en op onze facebook en Instagram. Naast de brief die we van mijn klas terug kregen. Kregen we ook heel veel individuele reacties terug van studenten, van ‘superlief dit” tot “we missen jullie ook!” Toen onze directeur de vraag kreeg welke mooie initiatieven er in ons college ten tijde van Corona zijn ontstaan heeft ze ons voorbeeld opgegeven voor de podcast van Kennisnet. Kennisnet heeft mij en enkele studenten geïnterviewd. Deze studenten liepen stage en hadden dus ook direct te maken met de verzorging ten tijde van Corona. 

Zou je het nogmaals doen, zon video maken? 
Ja zeker, we hebben het zelfs nogmaals gedaan, nu als warm welkom voor de studenten! Onze teammanager heeft voor de school de rode loper uitgelegd, dit is gefilmd en daarna werd het docententeam voorgesteld. Op die manier hebben we onze nieuwe studenten een fijne vakantie gewenst en ze alvast welkom geheten in het nieuwe schooljaar. 

Bekijk het filmpje dat Moniek maakte op de Facebookpagina of Instagram >> en beluister de podcast van Kennisnet hier >>  

Bekijk alles over Edulab op www.rocvantwente.nl/edulab