Lian Hees is Mbo Uitblinker 2020 van ROC van Twente

Hengelo / 08 december 2020
De 17-jarige Lian Hees uit Vroomshoop is als winnaar uit de bus gekomen tijdens de finale van de Mbo Uitblinker verkiezing 2020 van ROC van Twente. Daniël Kijk in de Vegte (18) uit Westerhaar werd 2e en Laurence ten Brinke (17) uit Enter 3e. Winnaar Lian mag aankomend jaar de titel Mbo Uitblinker 2020 dragen en gaat namens ROC van Twente meedoen aan de landelijke verkiezing voor het mbo ambassadeursschap. Lian: ‘Ik vind het supergaaf dat ik heb gewonnen. Ik had het niet verwacht, maar ik vind het heel erg leuk.’

Na een wekenlange online campagne, vond dinsdag 8 december de finale plaats in de Gieterij in Hengelo. Laurence ten Brinke, Lian Hees en Daniël Kijk in de Vegte, eerder geselecteerd door de vakkundige jury, vertelden in een pitch wie zij waren en waarom juist zij het mbo goed kunnen vertegenwoordigen. Vanwege de coronamaatregelen kon er helaas geen publiek aanwezig zijn tijdens het feestelijke event, maar via een livestream hebben fans toch mee kunnen kijken. De jury koos Lian tot winnaar door haar sterke en overtuigende verhaal en haar zelfverzekerdheid. ‘Lian zal daarmee een veelbelovende kandidaat zijn in de landelijke wedstrijd’, aldus jurylid Judith Hartman, directeur Wilmink Theater Enschede.  

Lian, Laurence en Daniël  

Bekijk hier de korte promovideo’s terug van Lian, 2e jaars Middenkader bouw, Laurence, 2e jaars Middenkader bouw en Daniël, 2e jaars Stukadoor. 

De Mbo Uitblinker verkiezing en landelijk ambassadeursschap   

Jaarlijks nomineert ROC van Twente drie studenten voor de Mbo Uitblinker verkiezing. Mbo Uitblinkers zijn studenten die tijdens hun opleiding of bpv-periode bijzonder hebben gepresteerd. Laurence, Lian en Daniël verdienden het dit jaar om in de ‘spotlights’ te staan. Lian vertegenwoordigt aankomend jaar ROC van Twente in de landelijke wedstrijd van Mbo’ers Pakken Aan, een initiatief van de MBO Raad. De winnaar van de landelijke verkiezing mag zich een jaar lang mbo ambassadeur van Nederland noemen. Hierbij gaat de mbo ambassadeur in gesprek met ministers en wethouders en treedt op in televisieprogramma’s met als doel: het onderwijs te blijven ontwikkelen en het mbo op de kaart te zetten. 

Jury  

De drie genomineerde uitblinkers werden beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit Wouter van den Heuvel (Mbo Uitblinker 2019), Judith Hartman (directeur Wilminktheater Enschede) en John van der Vegt (voorzitter College van Bestuur). Het juryoordeel werd samengevoegd met de online stemmen, die ze verzameld hebben tijdens de campagne. 

>> Kijk hier de livestream Mbo Uitblinker verkiezing 2020 terug.