Digitaal leermateriaal verzamelen, maken en arrangeren in Author

18 februari 2021

Als docent deel je veel en vaak digitaal leermateriaal met je studenten, soms ter voorbereiding op de les, soms als herhaling van hetgeen je al behandeld hebt; of je deelt lesmateriaal ter vervanging van een les. Als dit meer is dan een linkje, een opdracht of een toetsje is het belangrijk dit op een effectieve manier te delen. Al deze linkjes, opdrachtjes en toetsjes samen zijn de bouwstenen in je ‘digitale leerarrangement’. Docenten plaatsen al deze losse bouwstenen bijvoorbeeld in een PowerPoint presentatie of in LessonUp en delen deze met studenten.

Wil je iets verder gaan en ben je klaar voor ‘the next level’? Kijk dan eens naar Author om je digitale leerarrangement in te plaatsen! Author is een onderdeel van Cumlaude, de online leeromgeving van ROC van Twente.

Hier vind je een voorbeeld van een digitaal leermateriaal gemaakt in Author.

In Author kun je teksten, afbeeldingen, linkjes, video’s en interactieve opdrachten (denk aan sleepvragen) plaatsen; ook kun je toetsen toevoegen. Zo kun je ook checken of de studenten jouw lesstof hebben begrepen, controleren of iedereen het bekeken heeft en vaststellen hoe ver ze zijn.

Nieuwsgierig geworden? Of wil je meer weten? Neem dan contact op met het Edulab.

Bekijk alles over Edulab op www.rocvantwente.nl/edulab