Pilot sneltesten bij MBO College voor Metaal, Elektro & Installatietechniek

Hengelo / 08 maart 2021
Vanaf a.s. maandag 8 maart gaat het MBO College voor Metaal, Elektro & Installatietechniek starten met een pilot waarbij studenten en medewerkers van de opleidingen Werktuigbouwkunde / Precisietechniek (BOL, 4) en Mechatronica (BOL, 4) getest worden op corona. Hiervoor zal door afnemer Hestia een gevalideerde teststraat worden ingericht op de locatie aan de Gieterij in Hengelo. 

Goed en veilig 
Om goed en veilig praktijkles te kunnen geven, kunnen deze opleidingen niet voorkomen dat studenten en docenten/instructeurs in de praktijksituatie met elkaar in contact komen. Om toch met de praktijklessen te kunnen starten, wordt daarom gestart met de proef, waarin studenten en docenten/instructeurs aan het begin van de lesdag getest worden op corona. Alleen als de testuitslag negatief is, kan worden deelgenomen aan de praktijkles. 

Extra maatregelen
Naast de standaard maatregelen heeft het MBO College voor Metaal, Elektro & Installatietechniek ook extra maatregelen getroffen om de praktijklessen veilig te laten verlopen. Zo komen er verrijdbare schermen beschikbaar, die tijdens een praktijkles op de werkplek kunnen worden gezet. De dag dat studenten op school zijn, blijven ze in de onderwijsruimte en komen ze niet in contact met anderen die niet getest zijn. Ook als studenten / medewerkers negatief getest zijn, is het verplicht om een mondkapje te dragen en zich zo veel mogelijk aan de 1,5 meter maatregel te houden.