Studententeam ROC van Twente wint special award SMARTCirculair 2021

17 juni 2021
Gisteren won Team Twente (ROC van Twente) een special award tijdens de finale van de landelijke bouwontwerpwedstrijd SMARTCirculair 2021 voor mbo-instellingen. Zij werkten als één multidisciplinair team samen aan het herontwerp van het Marktplein in Hengelo.

Studenten van opleidingen van bouw, infra, elektrotechniek en communicatie werkten maandenlang samen om het ontwerp van landschapsarchitect Wim Voogt meer klimaatadoptief te maken. Daarin zijn zij volgens de jury prima geslaagd. Zo hergebruikten ze stoeptegels en staal uit de omgeving. Ruud Koornstra, voorzitter van de jury: “Alle teams lagen heel dicht bij elkaar dit jaar. Maar drie juryleden kennen het Marktplein in Hengelo en waren het erover eens dat daar iets moet gebeuren. De studenten hebben in het ontwerp circulariteit geïntegreerd. Dat is heel goed gelukt. En heel mooi om te horen dat in oktober de schop al de grond in gaat.” 

Supergaaf
Max, een van de teamleden is enorm blij met de special award. “Het presenteren was heel spannend, maar nu is er ontlading en valt alles van me af. Ik kijk terug op een leuk en nieuw project, dat me echt de praktijk heeft laten zien. Je leert hier zoveel van. Het is niet alleen het ontwerpen, maar ook alles wat daar omheen hangt.” Laura zegt: “De andere scholen hadden ook mooie ontwerpen, maar ik dacht wel dat we kans maakten iets te winnen. Supergaaf om samen te werken met studenten van verschillende opleidingen.”