Studenten ROC van Twente geknipt voor hun vak

13 september 2021
Helaas niet in de prijzen gevallen, maar wel een enorme ervaring rijker!

Onze 3 studenten Britt, Asena en Daphne van de kappersopleidingen waren genomineerd voor de Coiffure award 2020 in de categorie Young Talent (beste kapper van 21 jaar en jonger) en de Consumer Award (de beste foto volgens de consumenten). Na maanden uitstel werden zondag 12 september de winnaars bekend gemaakt tijdens het Coiffure Award gala.

De Coiffure Award is een wedstrijd op basis van haarmodefotografie voor kappers in heel Nederland. De visie van de kapper op haarmode van het komende jaar moet uit het werk spreken. Britt Derkink, Daphne de Lange en Asena Ceben deden mee door fotosets in te sturen van hun vakmanschap op het geheel van coupe, visagie, styling en fotografie. De foto’s van de ROC van Twente studenten zijn gemaakt door fotografe Petra Holland en Zoe Metman. De meer dan 2.000 inzendingen zijn door een onafhankelijke en deskundige jury beoordeeld op de juiste combinatie van het modebeeld: kapsel, visagie, styling en fotografie horen perfect in balans te zijn.

De deelnemers

Britt volgt de opleiding Allround kapper en werkt bij Marjo Hairdesign gevestigd in Vroomshoop. Daphne is vorig jaar afgestudeerd voor Allround kapper en is volop werkzaam in de kapsalon. Asena volgt de opleiding Salonmanager en werkt bij Salon Levent gevestigd in Enschede. 

Helaas ging er dit jaar geen prijs mee naar Twente; toch was er tijdens het gala veel aandacht voor onze 3 toppers. Ze kijken terug op een leuke tijd, een spannende wedstrijd en een fantastische gala-avond. Meedoen aan een wedstrijd die landelijk zo bekend is en waar de concurrentie en lat zo hoog liggen is geweldig. Kortom: het is duidelijk dat deze drie kappers in opleiding geknipt zijn voor hun vak!

Zie ook: https://fb.watch/7_ZbN_EKRR/

‘De kunst van….. ROC van Twente’

ROC van Twente biedt al enkele jaren een excellentieprogramma speciaal ontwikkeld voor studenten die de kappersopleiding BOL en BBL niveau 3-4 volgen. Het programma is bedoeld voor studenten die talentvol en gemotiveerd zijn, graag een stap hogerop willen, uit hun comfortzone willen stappen en daar ook in willen investeren. De deelnemers worden geselecteerd door middel van een casting.

Onder de naam ‘De Kunst van…’ volgen studenten gedurende het schooljaar meerdere vakinhoudelijke en vakoverstijgende workshops die worden afgesloten met een eindopdracht. Dit keer bestond de eindopdracht uit deelname aan Coiffure Award.

Samen met partijen uit het bedrijfsleven zet ROC van Twente in op een betere samenwerking om kwaliteitsverhoging van het kappersonderwijs te realiseren. Ook in dit programma werken we, onder leiding van projectleider Francisca Marissen, samen met bekende namen uit het vak zoals Maikel Assink, Kim Kötter, Wouter Nekkers en Hakan & Kirsten Alacali.