Aanmelden voor schooljaar 2022/2023? Aanmelddatum verplaatst naar 1 mei 2022

27 januari 2022
Ook dit jaar wordt -vanwege de coronasituatie- de aanmelddatum in het mbo opgeschoven van 1 april naar 1 mei 2022. Leerlingen die zich voor 1 mei aanmelden hebben toelatingsrecht. Er is één uitzondering: voor opleidingen met een instroombeperking blijft de datum van 1 april gelden. 

Waarom een uitzondering?
Op 4 april vindt de loting plaats voor de opleidingen met een instroombeperking. Leerlingen uit het voortgezet onderwijs die kiezen voor een opleiding met instroombeperking, moeten zich dus voor 1 april aanmelden om mee te kunnen doen met de loting. 

Leerlingen die niet ingeloot zijn, hebben dan nog kans om zich te oriënteren.
Doordat deze leerlingen op tijd* weten of ze wel of niet ingeloot zijn, is er voor hen nog tijd om zich op andere opleidingen te oriënteren. Zij hoeven dan niet te wachten op een lotingsuitslag die anders in een mogelijk stressvolle examenperiode wordt mede gedeeld. Zo kunnen zij al op tijd voor een andere opleiding kiezen en kunnen intakegesprekken en -activiteiten al gestart worden. 
*een opleiding met een instroombeperking dient uiterlijk 1 week nadat de lotingsuitslag bekend wordt gemaakt, alle leerlingen die zich hebben aangemeld (in- of uitgeloot) een brief te sturen met daarin de lotingsuitslag.