Nieuw vanaf september: opleiding Pedicure en Medisch pedicure

26 januari 2022
Een goede voetverzorging krijgt steeds meer aandacht. Zeker omdat het van belang is voor je algemene gezondheid.

Ook op de arbeidsmarkt is dat goed te merken door de grote vraag naar (medisch) pedicures. Vind jij het leuk om je steentje bij te dragen aan mooi verzorgde, maar ook gezonde voeten? Dan is onze spiksplinternieuwe opleiding Pedicure of Medisch pedicure misschien wel iets voor jou!

Baan met toekomst
Voetverzorging doet een mens goed. Of dit nu is ter ontspanning met zachte voeten en mooi gelakte nagels of door het verhelpen van voetklachten van mensen met bijvoorbeeld diabetes, reuma, kanker of een andere aandoening. Voetverzorging is een vak en er is een grote vraag naar goed opgeleide pedicures (niveau 3) en medisch pedicures (niveau 4). De colleges Hospitality & Wellness en Mens & Gezondheid gaan deze professionals vanaf september opleiden.

Kennis en vakmanschap
Studenten van deze opleidingen leren niet alleen de onderdelen van een goede beauty of medische voetverzorging, maar ook hoe ze voetproblemen kunnen signaleren, preventief advies kunnen geven en wanneer ze een klant door moeten verwijzen. Na deze opleidingen doorstuderen? Dat kan: je kunt doorstromen naar de hbo-opleiding podotherapie.

We zijn druk bezig met het treffen van alle voorbereidingen, om in september met deze mooie nieuwe opleidingen van start te gaan! 

Meer weten?
Marjan Köhlenberg (Hospitality & Wellness) en Leonie Bustin (Mens & Gezondheid) vertellen je graag meer.