Stage- en werkplekken gegarandeerd met nieuw convenant TruckAcademy

Almelo / 29 juni 2022
ROC van Twente tekende woensdag 29 juni een nieuw convenant over de voortzetting van de TruckAcademy. In deze tweejarige overeenkomst is onder andere afgesproken dat naast bbl studenten ook bol studenten stagegarantie bij truckdealers in de regio krijgen en dat er meer mogelijkheden moeten komen voor zij-instromers. Ook wordt gezamenlijk invulling gegeven aan studiereizen, gastlessen en toelating van nieuwe bedrijven.

Het College voor Bouw en Vervoer is uiteraard heel blij met dit hernieuwde samenwerkingsverband. Directeur Jan Ooms: “We hebben er veel binnen ons college dat moet ook. Onze truck opleidingen moeten aansluiten bij wat er in de werkplaats gebeurt. Dat kunnen we niet alleen. Samen steken we de handen uit de mouwen en maken we er mooie en goede opleidingen van. Dat is het motto. De betrokkenheid uit de branche is groot. Dat zien we terug in alle grote merken die vertegenwoordigd zijn in dit convenant.”

De volgende dealers zijn aangesloten: Scania Nederland, Iveco Cornelissen, MAN Göritzlehner Truck & Bus BV, DAF Bakker Bedrijfswagens,  Volvo/Renault Nijwa Groep en Mercedes Baan Twente.

In het schooljaar 2023-2024 start de bol-variant van de opleiding Technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen voor bedrijfsauto’s. Rob Klein Holkenborg, teammanager: “Wat studenten vandaag leren, moeten ze morgen kunnen toepassen in de praktijk. Meer theorie op school betekent voor sommige meiden en jongens dat ze beter voorbereid zijn op een plek in de werkplaats. We voegen daar het arbo-keuzedeel Veilig werken langs de weg én trainingen over brandstoffen zoals waterstof en CNG/LNG aan toe. Ook komt er een trucksimulator op onze locatie in Almelo aan de Sumpel.”

 

Over de TruckAcademy

In de TruckAcademy werken dealerbedrijven uit de regio en ROC’s al jaren intensief samen om studenten op te leiden tot vakbekwaam bedrijfsautotechnicus. Naast de landelijk erkende opleiding wordt via de TruckAcademy veel waardevolle extra lesstof aangeboden. De opleidingscentra van de truckmerken scholen jaarlijks ook docenten van de TruckAcademy bij. Zo blijven zij continu op de hoogte van de meest recente technologische ontwikkelingen. 

Branchemanager Aad Verkade van BOVAG Truckdealers is één van de grondleggers van de TruckAcademy: “Deze academy draagt al jaren bij aan het enthousiasmeren van jongeren voor een loopbaan in onze branche. Wie hier met een opleiding begint, heeft direct baangarantie en de structuur van onze samenwerking zorgt voor de broodnodige wendbaarheid qua technologische ontwikkelingen. Als vertegenwoordiger van alle truckdealers in Nederland gebruikt BOVAG het TruckAcademy-netwerk ook om focus op actuele thema’s te leggen, zoals generatiemanagement, de opkomst van elektrische en andere alternatieve aandrijvingen en om aandacht te geven aan goed werkgeverschap.”

Meer info