Aan de slag tijdens eerste TOPFIT event

04 juli 2022
Hoe zorgen we er met gebundelde krachten voor dat inwoners van Oost-Nederland langer fit en gezond blijven?

Samen met zo’n 100 vertegenwoordigers van ziekenhuizen, onderwijsinstellingen, zorg- en netwerkorganisaties uit Gelderland en Overijssel staken de deelnemers dinsdag 21 juni de koppen bij elkaar om die vraag te beantwoorden, tijdens de eerste editie van het TOPFIT event.

Samen

Het kortst mogelijk antwoord: samenwerken. Geen mens of organisatie kan dit alleen, zoveel werd duidelijk uit de gastlezing van Paul Habets, huisarts en oprichter van de Gezonde Regio Vitaal Vechtdal. Net als dat het onderwerp belangrijker is dan ooit. “Toen ik in de jaren tachtig als huisarts begon, waren de meeste diabetespatiënten in mijn praktijk minimaal in de zestig. Tegenwoordig constateren we diabetes vaak al bij mensen van onder de vijftig jaar oud.”

Langer fit en gezond

De aanpak van Vitaal Vechtdal vertoont overeenkomsten met de strategie en doelen van TOPFIT: samenwerken in de regio, het betrekken van inwoners, focus op het voorkomen van ziekte. Belangrijke uitgangspunten van TOPFIT, met het grote doel om inwoners van Oost-Nederland langer fit en gezond te houden.

Het bleef niet alleen bij praten: ook fysiek werden de bezoekers van het event aan het werk gezet! Bekijk hier de foto’s.

Meer weten?

Meer over dit samenwerkingsverband lees je op www.topfit.life