Feestelijke opening van De Sumpel

Almelo / 06 juli 2022
Op vrijdag 1 juli is onze locatie aan De Sumpel 4-6 in Almelo feestelijk geopend na een ruime periode van verbouwen. Ontzettend trots zijn we op deze vernieuwde locatie. De nieuwe entree, de rondgang om de patio en de kleur rood zijn kenmerkend voor deze locatie.

De Almelose burgemeester Arjen Gerritsen had de eer om de openingshandeling te verrichten. Stuntfietser en voormalig Nederlands kampioen bike trial Patrick Smit overhandigde de burgemeester -tijdens een ludieke act waarbij hij diverse obstakels moest nemen- een schaar. Onder luid applaus voor de stunts van Patrick, knipte de burgemeester het officiële lintje door.

Dit alles gebeurde na een panelgesprek waarin John van der Vegt, Trudy Vos, Jan Ooms (directeur College voor Bouw & Vervoer), Arjen Gerritsen en Karin van Oort (bestuurder Alma College) vertelden over de historie van de verbouwing, wat er nu staat, maar ook wat er de komende jaren nog staat te gebeuren. Het gebouw draagt nu zeker bij een aan prettige leer- en werkomgeving. De burgemeester benadrukte nog het belang van het opleiden van vakkrachten in de stad Almelo en dat hij blij is dat ROC van Twente iedereen de mogelijkheid biedt om een mbo-opleiding in Almelo te volgen.

En er was meer te vieren. Vrijdagmiddag werd ook de samenwerking met het Alma College (ontstaan uit de drie vmbo-scholen Het Noordik, Pius X en Het Erasmus) bekrachtigd. Karin van Oort (voorzitter College van Bestuur Carmelcollege/Pius X), Hans Freitag (bestuurder CSG het Noordik), Hans Weustenraad (bestuurder Het Erasmus) en Trudy Vos (bestuurder ROC van Twente) ondertekenden het convenant ‘bestuurlijke samenwerking’. ROC van Twente en Alma College streven naar een zo optimaal mogelijke aansluiting met een goed doorstroomperspectief. Daarnaast wordt ook onderwijsinhoudelijk meer samengewerkt. Met name bij de praktijkgerichte vakken (motorvoertuigen en transport & logistiek), waarbij vmbo-leerlingen van Alma College gebruik gaan maken van de nieuwe praktijkruimtes van ROC van Twente op de locatie aan De Sumpel.