Unieke Techniekroute van station Hengelo naar Gieterij krijgt vorm

Hengelo / 04 juli 2022
Studenten van ROC van Twente en leerlingen van het CT Stork College werken mee aan een hele gave app waarmee iedereen binnenkort de Techniekroute in Hengelo kan lopen. De route loopt van het station Hengelo naar de Gieterij. Technische kennis en boeiende verhalen liggen letterlijk op straat. Van de stoplichten die we dagelijks gebruiken, het afval dat we weggooien tot aan nieuwe bouwprojecten. Techniek is overal. Die ‘verborgen wereld van de techniek’ wordt na de zomer zichtbaar in Hengelo met de Techniekroute.

Werk aan de gevel door studenten

Maandag 4 juli presenteerden studenten en leerlingen hun niet te missen poster ontwerpen aan de gevel van het Storkpand aan de Industriestraat. Maatschappelijke thema’s in relatie tot techniek vormen het uitgangspunt voor de ontwerpen. Het resultaat: een rebelse muur, gevuld met positieve propaganda voor de techniek. Met trots maken zij de eerste uitingen ter voorbereiding op de route nu al zichtbaar!

Door studenten van verschillende opleidingen te betrekken ontstaan toffe ideeën om de route tot een succes te maken. En dat blijven ze doen. De studenten testen en verbeteren de app de aankomende tijd én pakken de kans om nog meer gekke en leuke experimenten te bedenken en te maken.

De Techniekroute: een museum, gewoon op straat!

De Techniekroute loopt tussen station Hengelo en de Gieterij van ROC van Twente in Hart van Zuid. Onderweg komen verhalen tot leven via de Techniekroute app. De eindeloze mogelijkheden van Augmented Reality geven een kijkje in een wereld die normaal verborgen is. Zo kan iedereen een reis maken door de wondere wereld van de techniek! De route neemt je mee langs de makers van het verleden, het heden en de toekomst. Want, techniek zit in het DNA van Hengelo en de Techniekroute laat dat op een super toffe manier zien.

Na de zomer vind je de route hier en kun je hem downloaden via de App Store en Play Store.

Alle info vind je op