ROC van Twente hoort wederom tot de beste werkgevers van Nederland

01 februari 2023
De waardering die medewerkers aan hun werkplezier bij ROC van Twente geven, levert de onderwijsorganisatie wederom het World-class Workplace keurmerk op.

Dat is Nederlands grootste, onafhankelijke keurmerk voor goed werkgeverschap. Dit keurmerk (voorheen ‘Beste Werkgevers’) wordt door Effectory toegekend aan organisaties die door hun eigen medewerkers bovengemiddeld hoog worden gewaardeerd op gebied van medewerkersbevlogenheid en goed werkgeverschap.

Trots op ROC van Twente en trots om er te werken

Weten hoe het echt staat met de werkbeleving kan alleen door medewerkers zelf te laten vertellen hoe zij dit ervaren en door continu aandacht te hebben voor medewerkerstevredenheid en werkplezier. Hoe beter de werksfeer en de werkomgeving, hoe meer iedereen in staat is een bijdrage te leveren aan dat succes. Om te meten of de organisatie daarmee op de goede weg zit, wordt iedere twee jaar een medewerkerstevredenheidsonderzoek uitgevoerd.

Eind september zijn 2.225 ROC van Twente medewerkers uitgenodigd om anoniem een vragenlijst in te vullen. Het onderzoek is uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau Effectory, dat zich heeft gespecialiseerd in medewerkersonderzoeken. Maar liefst 81,3% van de medewerkers gaf hun mening over het werken bij ROC van Twente. Uit de resultaten blijkt dat zowel docenten als ondersteunende medewerkers met veel plezier hun werk doen. Ook is er een grote bereidheid van medewerkers om elkaar te helpen en een bijzonder grote betrokkenheid en bevlogenheid.

“Waar we als College van Bestuur het meest trots op zijn, is de bijzonder grote betrokkenheid en bevlogenheid en de enorm hoge bereidheid van medewerkers om elkaar te helpen. Ondanks de intensieve coronatijd, hebben we dat weten te behouden. We kijken uit naar het samen vasthouden en verder uitbouwen van deze positieve lijn.”

Trudy Vos, voorzitter College van Bestuur ROC van Twente

De waardering ligt aanzienlijk hoger dan de gemiddelde scores bij andere mbo-instellingen. Ook blijkt uit de resultaten dat de overgrote meerderheid van de medewerkers het ROC actief aanbeveelt als goede werkgever. Medewerkers zijn trots op het ROC en trots om er te mogen werken.

Natuurlijk blijven er ook zaken om te verbeteren, zoals verdere aandacht voor werkverdeling, successen vieren en transparante communicatie: elkaar feedback geven. Zo werkt de hele organisatie aan de verdere verbetering en ontwikkeling, met als doel goed opgeleide studenten, die passie hebben voor het vakmanschap dat door betrokken en bevlogen professionals wordt onderwezen. Bekijk de infographic met resultaten. 

Goed werkgeverschap én een nieuwe Werkenbij-site

Het werk van ROC van Twente: studenten basisvaardigheden bijbrengen, opleiden voor een vak, richting vervolgonderwijs en de samenleving én mensen bij- en omscholen, is mensenwerk. Of de medewerkers nu zelf lesgeven of er juist voor zorgen dat les gegeven kan worden: samen bepalen zij het succes van ROC van Twente.

Net als bij andere onderwijsorganisaties, is het ook voor ROC van Twente een uitdaging om de juiste professionals te kunnen vinden, boeien en binden. Op de onlangs gelanceerde nieuwe Werkenbij-site geeft de organisatie een aansprekende indruk van hoe je werk kunt maken van werken bij ROC van Twente. Op www.werkenbijrocvantwente.nl worden de openstaande vacatures en alles wat het ROC eraan doet om de beste werkgever voor de beste medewerkers te kunnen zijn in de spotlight gezet. De site is ingericht op verschillende bezoekers; bezoekers die gericht komen voor de vacatures en bezoekers die graag eerst meer te weten wil komen over de organisatie. Op de website staan verhalen van collega’s, info over arbeidsvoorwaarden en de bezoeker kan een vacaturemelder aanmaken en zich verdiepen in de verschillende rollen die een medewerker bij ROC van Twente kan hebben. Alle reden om eens een kijkje te nemen en geïnspireerd te worden om werk te maken van een baan bij ROC van Twente!