Team Skills ROC van Twente klaar voor Nederlands Kampioenschappen voor het mbo

Almelo, Enschede, Hengelo e.o. / 08 maart 2023
ROC van Twente is enorm trots op het grote finalistenteam dat (ROC van) Twente gaat vertegenwoordigen tijdens Skills The Finals 2023. Maar liefst 37 studenten van ROC van Twente hebben zich gekwalificeerd voor de Nederlandse kampioenschappen voor het mbo. De meeste finales vinden plaats op donderdag 23 maart en vrijdag 24 maart tijdens Skills The Finals in de RAI in Amsterdam.

Vakmanschap belangrijk
Het blijft prachtig om te zien hoe jonge gemotiveerde en talentvolle studenten zich klaarstomen richting zo’n finale. De laatste maanden is het vakmanschap weer volop uitgeoefend en extra getraind. Op school, in de vrije tijd en tijdens de stages. In bijvoorbeeld de kapsalon, bij de meubelmaker, in een hotel, de bedrijfshal, de werkplaats, bij onze onderwijspartners SMEOT, Bouwmensen Almelo, STODT, REMO of Schildersvakopleiding of gewoon thuis. Studenten ontwikkelen hun talenten, worden enthousiast over hun vak en inspireren andere jongeren voor hun keuze voor beroepsonderwijs. Vakwedstrijden zorgen voor vaktrots: bij jongeren, bij docenten en bij het bedrijfsleven.

ROC-finalistendag
Eind februari organiseerde ROC van Twente een finalistendag waar alle finalisten van verschillende opleidingen en verschillende ROC-locaties in Twente met elkaar kennis maakten. Ook stond er teambuilding en coaching over o.a. de mindset op het programma. ’s Avonds werd in het bijzijn van ouders/verzorgers, begeleidend docenten en begeleiders van de werkplek belangrijke informatie over het vertrek en de wedstrijden gedeeld.

Skills The Finals dit jaar in Amsterdam
Alle finales zijn in de maand maart gepland. Op donderdag 23 en vrijdag 24 maart zijn de nationale kampioenschappen: Skills The Finals 2023. De RAI in Amsterdam is dan de basis van talentvol vakmanschap in Nederland. Tijdens deze dagen gaan zo’n 1000 deelnemers uit het mbo en vmbo de strijd aan met elkaar in ruim 50 vakwedstrijden. Daarnaast is er een grote LOB-Experience waarin 53 beroepen live in actie te zien zijn en er zijn meer dan 50 doe-activiteiten om (v)mbo-jongeren op een leuke, uitdagende manier inspiratie op te laten doen voor hun toekomst. 
Een aantal finales is op een externe locatie. Onze studenten doen op 9 en 10 maart mee aan Beveiliger en Stukadoor, op 16 en 17 maart aan Lassen (bij SMEOT in Hengelo) en op 21 en 22 maart aan Travel en Leisure. 

Skills The Finals
Skills The Finals 2023 wordt georganiseerd door WorldSkills Netherlands, dit jaar in nauwe samenwerking met ROC van Amsterdam - Flevoland. Skills The Finals is een van de jaarlijkse evenementen die in samenwerking met de MBO Raad, het ministerie van OC&W en SBB onder de noemer ‘dit is mbo’ wordt ingezet voor de promotie van het beroepsonderwijs. 

Meer info: Skills The Finals: https://worldskillsnetherlands.nl/stf/