Studenten zelf de catwalk op om hun werk te presenteren

Enschede / 28 juni 2023
Maar liefst 50 examenstudenten Fashion van ROC van Twente en een aantal externe modellen liepen dinsdagavond 27 juni op de catwalk bij Metropool Enschede.

Twee keer liepen ze een show in hun zelf ontworpen én gemaakte kleding. Uniek dit jaar was dat een aantal studenten hun ontwerpen in het buitenland lieten maken. Zo kreeg de fashionshow dit jaar een internationaal tintje.

Volle zaal
Om 19.00 uur en 20.30 uur vulde de zaal zich met familie, vrienden en bekenden van de studenten. Er waren in totaal bijna 200 bezoekers. In een show van ongeveer een uur zagen zij de mooie en bijzondere creaties voorbij komen. Hierbij waren duidelijk de verschillende thema’s herkenbaar. 

Showtime
De modeshow was meer dan een ‘loopje over de catwalk’. Muziek, choreografie en waanzinnige lichteffecten maakten het een lust voor het oog. Het publiek genoot én de modellen ook. Na de eerste zenuwen en het ongemak, liepen ze als volleerde modellen over de catwalk. 

Leren en maken
De fashionshow geeft de studenten de kans om hun eigen creaties te laten zien. Daarnaast geeft het de bezoekers inzicht in wat de studenten leren en maken in hun opleiding bij ROC van Twente. De kleding is door de studenten ontworpen vanuit verschillende thema’s en invloeden. De voorbereidingen voor deze fashionshow zijn al het hele jaar in volle gang.