Daan ontwerpt en maakt unieke en duurzame sleutelhanger voor Hengelo

13 juli 2023

Bedrijfsleven, gemeente en ROC van Twente weten elkaar te vinden
De stadhuistoren van de gemeente Hengelo in 3D printen én als sleutelhanger gebruiken; dat was de opdracht die eerstejaars student Mechatronica BOL 4, Daan Rorije op zijn bordje kreeg. Een opdracht die hij graag oppakte. 

Origineel cadeau
De opdracht kwam van het bedrijf Pakjeaandacht dat gespecialiseerd is in het verzorgen van uiteenlopende cadeaus voor bedrijven om te geven aan medewerkers of relaties. In dit geval waren het gemeente Hengelo en Hengelo Promotie die op zoek waren naar een origineel cadeau.

Aan de slag
Daan kreeg een 2D tekening als basis, aangevuld met details over afmetingen en kwaliteit waar de sleutelhanger aan moet voldoen. Daan ging aan de slag met een ontwerp, besprak dit met docenten, paste het aan en ging het ontwerp omzetten in een eerste concept sleutelhanger. Een voldoende stevige sleutelhanger in het juiste formaat maken, bleek nogal een uitdaging. Er zijn dan ook verschillende conceptproducten gemaakt en getest in de werkplaats van ROC van Twente. En, het lukte Daan om een duurzame, unieke, 3D geprinte sleutelhanger te ontwerpen en maken. 

Daan: “Ik vond het erg mooi om dit voor gemeente Hengelo te mogen maken. Ik hoop de torentjes daarom ook wel weer ergens terug te zien.

Voor wie
De gemeente Hengelo geeft de sleutelhangers weg bij speciale gelegenheden als relatiegeschenk. Hierbij is de sleutelhanger vooral voor bezoekers van buiten Hengelo een leuke herinnering aan de stad. De sleutelhangers zijn binnenkort te koop bij Hengelo Promotie en via de website www.verrasjelief.nl. Want ook voor inwoners van Hengelo is dit een leuk cadeau. 

Geslaagd project
Het doel was om een origineel en duurzaam cadeautje te maken. Dat is gelukt. Dat bedrijfsleven, middelbaar beroepsonderwijs en gemeente elkaar hierin weten te vinden, geeft een extra dimensie aan de sleutelhanger.