Opleidingen met een instroombeperking voor schooljaar 2024-2025 bekend

Hengelo / 03 oktober 2023
Bij een klein aantal opleidingen is er een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar. Er is dan een instroombeperking. Voor het komende schooljaar hebben 10 opleidingen een instroombeperking. Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding.

Waarom een instroombeperking?
Wij leiden onze studenten op voor een beroep, waarmee ze straks aan het werk kunnen. Wij vinden het belangrijk om rekening te houden met de kans op stage en de kans op werk. Daarom vind je op de website bij al onze opleidingen een onafhankelijke bijsluiter. Deze heet Studie in Cijfers. Hierin is te zien hoe de kansen op werk en stage zijn. Natuurlijk kijken we ook naar prognoses en houden we ontwikkelingen in de gaten. Maar we willen vooral dat al onze studenten een opleiding kunnen afronden en straks een mooie werkplek kunnen vinden. 

Welke opleidingen hebben een instroombeperking?
Als een opleiding een instroombeperking heeft, dan is er dus een beperkt aantal opleidingsplekken. Bijvoorbeeld omdat er niet voldoende stageplekken zijn of omdat er in het beroep minder kans op werk is. De opleidingen die een instroombeperking hebben vind je op www.rocvantwente.nl/instroombeperking.

Hulp bij zoeken van andere opleiding
Plaatsing in een opleiding met instroombeperking gebeurt op volgorde van aanmelding. Bij vele belangstelling kan het dus zijn, dat er op een gegeven moment geen plaats meer is in de opleiding. We helpen de student dan met het kiezen van een passend alternatief. We gaan in gesprek, bespreken interesses en kijken welke opleidingen aansluiten op de eerste keuze.