Kick-off Skills Heroes 2023-2024

Hengelo / 02 november 2023
Woensdag 1 november was de Skills kick off voor studenten, hun begeleidend docenten, betrokkenen en de ouders/verzorgers van de studenten. Voor het eerst organiseerde ons Skills-team een inspiratiemiddag voor iedereen die betrokken is bij het begeleiden van onze studenten die deelnemen aan Skills Heroes 2023-2024. Het thema was coaching en begeleiding. Linda Eising deelde inspirerende inzichten aan de hand van bloemen. Ze vertelde haar verhaal, van een jonge wedstrijddeelnemer tot nu docent bij Terra, Skills-expert èn ondernemer. De eigenschappen van de bloemen, zoals groei, creativiteit, vuurwerk en liefde voor het vak, werden samengevoegd tot een prachtig boeket.

De boodschap was duidelijk: samen zorgen we voor een uitdagend traject, laten we het licht schijnen en stralen. Enthousiasme en positiviteit zijn essentieel, luister naar je student en inspireer. Denk buiten gebaande paden en bedenk creatieve manieren om je studenten te begeleiden. Zonder de inzet van docenten kunnen we niet het succes behalen dat we met onze kandidaten nastreven. Vergeet ook niet dat de samenwerking tussen kandidaat, school en bedrijf van onschatbare waarde is.

’s Avonds was het programma voor alle Skills-kandidaten. Dit jaar gaan maar liefst 51 kandidaten meedoen aan 46 wedstrijden. Aan Skills Heroes doen landelijk ongeveer 50 scholen mee. En van ca. 10.000 kandidaten gaan er straks 600 finalisten strijden tijdens Skills The Finals in Den Bosch.

De studenten, hun ouders/verzorgers en begeleidend docenten kregen gisteren informatie over ‘the road to the finals’. Pieter van der Vliet van WorldSkills Netherlands gaf een peptalk vol tips, humor en inspiratie voor iedereen die het Skills-traject start. Ook oud-kandidaat en Nederlands kampioen Onderwijsassistent Dorethy Hassink deelde haar ervaringen en successen. Onze vakmensen in opleiding zijn weer helemaal bij en gaan knallen tijdens hun kwalificatiewedstrijden die tussen november en februari plaatsvinden. Op naar The Finals 💪