Primeur in Twente: Bibliotheek Enschede opent bieb in OLC op ROC van Twente-locatie Wethouder Beversstraat

Enschede / 10 november 2023
In Enschede is dinsdag 7 november op onze locatie aan de Wethouder Beversstraat een heuse bibliotheek geopend voor ruim 300 cursisten van Educatie en Inburgering en jongeren en volwassenen van de Entreeopleiding. Vanuit de samenwerking met Bibliotheek Enschede is het idee ontstaan om een Bibliotheek op School te openen, een landelijk concept dat het doel heeft om het leesplezier te bevorderen. Onze cursisten en studenten kunnen zelf een boek kiezen uit het -speciaal op deze doelgroep afgestemde- assortiment dat beschikbaar is. Onder het genot van een kopje koffie en een lekker gebakje, is in aanwezigheid van een aantal cursisten, studenten, docenten en medewerkers van de bieb is de opening goed gevierd.

Meer lezen
Het onderwijsteam wil meer lezen in hun opleidingen en cursussen stimuleren. Daarom worden in de klassen vaker boeken gepresenteerd en wordt er met cursisten en studenten meer over boeken gepraat. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat dit in de setting van een klas veilig en vertrouwd is omdat iedereen leest. Ook nodigt de school minimaal twee keer per jaar een schrijver in de klassen uit.

Laagdrempelig
Deze ‘bieb’ is in het vernieuwde openleercentrum te vinden en dat maakt de toegang laagdrempelig. De indeling van ronde tafels is bewust gekozen zodat cursisten en studenten van en met elkaar kunnen leren. Uiteraard zijn er ook individuele plekken wanneer een cursist/student rustig wil werken. In het OLC werken onderwijsassistenten en zij begeleiden cursisten en studenten bij hun opdrachten, oefeningen en huiswerk. In aanwezigheid van de bieb wordt de taal hier op verschillende manieren geleerd en daarom is het een waardevolle aanvulling op het onderwijs.