ROC van Twente, Saxion en UT gaan samen voor duurzaam

27 november 2023
ROC van Twente, Saxion en Universiteit Twente slaan de handen ineen op het gebied van duurzaamheid. De drie onderwijsinstellingen organiseren van 27 november t/m 1 december 2023 opnieuw samen de Week van de Duurzaamheid voor hun studenten en medewerkers. Een week vol activiteiten, inspiratiesessies en workshops.

Met de Week van de Duurzaamheid willen ROC van Twente, Saxion en Universiteit Twente studenten en medewerkers inspireren duurzaamheid te omarmen. Samen organiseren de onderwijsinstellingen activiteiten waarmee studenten kennis opdoen over duurzaamheid, nieuwe onderwerpen ontdekken en oplossingen bedenken voor complexe uitdagingen op het gebied van duurzaamheid. 

Activiteiten
De hele week door zijn er duurzame activiteiten op de locaties van Saxion, Universiteit Twente en ROC van Twente. Studenten van ROC van Twente gaan zich bijvoorbeeld buigen over het verbeteren van het imago van voedsel in blik of glas, een vraagstuk van Zwanenberg Food Group. Na verschillende gastlessen presenteren ze hun ideeën op de slotdag aan een deskundige jury. Verder serveren horeca-studenten een duurzame lunch in restaurant Wijzer in Almelo en maken modestudenten kleding van afvalmateriaal.

Bij Saxion bundelen verschillende afdelingen de krachten vanuit de overtuiging dat we alleen samen impact kunnen maken om de wereld medemenselijker, levensvatbaarder en groener te maken. Saxion studenten kunnen zich inschrijven voor bijvoorbeeld een CV of LinkedIn check, meedoen aan workshops en activiteiten rondom de mentale gezondheid, het repaircafé bezoeken of deelnemen aan de menstruatiechallenge. 

Op de UT kun je onder meer meedoen aan verschillende workshops, variërend van leren over plantaardig koken tot de transitie naar een circulaire economie, en van hoe je je eigen carbon footprint kunt verlagen tot een ‘walkshop’ over het effect van groene infrastructuur in steden. Ook wordt een nieuwe ‘Sustainability Walk’ op de campus gepresenteerd, kun je samen met een expert je fiets repareren en is er een kringloopmarkt. 

Het volledige programma is te vinden op www.weekvandeduurzaamheid.nl.