Studenten aan de start van dé cross in Twente! ‘Dit is leren door te doen’

Almelo / 19 maart 2024
Vrijdag 15 maart presenteerden ze hun crosstruck op een spectaculaire manier. En dit voorjaar racen ze ermee tijdens de Truckcross van Zomerfeesten de Hoeve in Haaksbergen/ ST. Isidorushoeve. Hoe gaaf is dat?

Knappe technische koppen, enthousiast en harde werkers. Dat zijn onze studenten van de truckopleidingen in de Sumpel Almelo. Samen werkten zij het afgelopen jaar aan hun eigen cross truck. Dit voorjaar gaan ze ermee racen tijdens de Truckcross van Zomerfeesten de Hoeve in Haaksbergen/ ST. Isidorushoeve. Vrijdag 15 presenteerden ze hun wagen op spectaculaire wijze. Hoe gaaf is dat? Op onze socials vind je de korte video.

 

‘70% bleek iets met crossen te hebben’

Studenten van de Truckacademy van ROC van Twente werkten afgelopen jaar keihard aan een crosstruck. Dat deden ze tijdens de lessen maar ook daarna. Zelfs in de pauzes sleutelden zij aan hun truck! ‘Onze studenten moeten wat omhanden hebben. Het zijn echter doeners,’ vertelt Bram Heuvel, docent bij de truckopleidingen. Na zijn carrière als monteur rolde hij het onderwijs in en wilde een frisse wind zijn. ‘Ik ben toen gaan kijken naar wat mijn type student doet in zijn of haar vrije tijd en hoe ik ze kan motiveren om te leren. 70% bleek iets met crossen te hebben, of ze nou deelnamen of naar de cross toe gingen om te kijken. Toen het technisch haalbaar bleek te zijn een veilige truck te bouwen om mee te crossen, was het project Truckcross geboren. Bedrijven uit mijn netwerk sloten zich aan en de studenten wilden in de pauzes zelfs doorwerken aan de truck!”
 

Zondag 12 mei staan ze met de truck aan de start van dé cross in Twente: de Crosstruck van Zomerfeesten de Hoeve in Haaksbergen/St.Isidorushoeve.

Via YouTube Cross Truck Twente 2024 (youtube.com) kun je ze dan live volgen. Go Team Truck Cross Twente! Bram:“Geweldig om te zien dat studenten, collega’s en bedrijven dit kunnen bereiken door samenwerking! De studenten van de opleiding Sign hebben de bestickering van de wagen gemaakt en collega’s van ICT helpen ons om de race live te streamen vanuit de cabine op 12 mei! Dit is leren door te doen!”

 

Dit zijn de sponsoren van het project: Bedankt!

Pultrum, Rekos, Twimva, all-in Containers, Bolk-Transport, Heisterkamp, Mijermax, Goritzlehner, Stooff Interieur, Pirtek, Profile Heuver, Twente Milieu en Bakker bedrijfswagens

 

Meer weten over onze opleidingen?

Check er hier meer over of mail naar truckacademy@rocvantwente.nl