wat doe je?
- serveren
- regelen
- managen personeel
- adviseren
- gasten ontvangen
- plannen en organiseren
- coördineren
- voorraad beheren
- brood bakken
- taarten maken
- koken
- schoonmaken
- catering verzorgen
In de horeca werk je als anderen vrij zijn. Maar als je het goed doet, krijg je er veel voor terug. Samen met je collega's zorg je ervoor dat je gasten een leuke tijd hebben. En wat is er lekkerder dan de lucht van vers gebakken brood? Maar let op, de bakker gaat hiervoor wel vroeg zijn bed uit. Wil je werken als facilitair leidinggevende, dan vind je het geen probleem om zelf de handen uit de mouwen te steken en om leiding te geven.
Je werkt bijvoorbeeld in hotel-restaurants, congrescentra, cafés, bakkerijen en (catering- of schoonmaak)bedrijven. Of bij (instellingskeukens van) verzorgingstehuizen of ziekenhuizen. Je maakt de mooiste taartjes, kookt de lekkerste recepten of werkt op een breed facilitair gebied. Je zorgt dat je gasten of opdrachtgevers tevreden zijn.