Opleiding Manager/ondernemer Horeca ROC van Twente krijgt als eerste in Twente het certificaat 'tweetalige mbo-opleiding'

Almelo / 02 juni 2022
Een dynamisch vak leren in het Engels en Nederlands en je kansen vergroten op de arbeidsmarkt, als zelfstandig ondernemer of bij het doorleren in het hbo. Dat kan bij de opleiding Manager/ondernemer Horeca bij ROC van Twente, de eerste officieel gecertificeerde tweetalige mbo-opleiding in Twente.

Daar zijn we trots op! Woensdag 1 juni kregen we het certificaat officieel overhandigd van NUFFIC, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in het onderwijs.

Wereldburger

Door het volgen van tweetalig onderwijs krijg je oog voor culturele diversiteit en leer je communiceren en netwerken in een multiculturele omgeving. Bovendien leer je je te profileren als wereldburger en een internationaal inzetbare werknemer in de hospitality branche. Studenten van de opleiding kunnen aan de slag als manager of ondernemer in een internationaal hotel/restaurant. Een diploma voor deze opleiding in het Nederlands-Engels is van grote meerwaarde voor studenten op de arbeidsmarkt, verder willen leren in een (tweetalige) hbo-opleiding of als ze als zelfstandige aan de slag gaan.

Business as usual

Voor de certificering moet de opleiding voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Zo moeten studenten minstens 50% van de begeleide onderwijstijd in het Engels aangeboden krijgen en lopen ze een stage in een internationale omgeving waar Engels gesproken wordt. Ook is er veel aandacht voor internationale oriëntatie en internationaliseringsactiviteiten zoals stages, werkbezoeken en uitwisselingsprojecten. Bepaald geen ‘business as usual’!

Meer info: Manager/ondernemer horeca - Tweetalig BOL/4 | ROC van Twente. Lees ook meer op de site van TC Tubantia (premium artikel).

Foto: Eric Brinkhorst