M&M's mét of zonder nootjes? Studenten van de opleiding Technicus Engineering Mechatronica regelen het

Hengelo / 17 januari 2023
Deze week presenteerden 35 studenten van de opleiding Technicus Engineering Mechatronica met trots hun zelfgebouwde mini(snoep)fabriek aan ouders en vrienden. Niet de leraren aan het woord, maar de studenten van ROC van Twente zelf!

De mini(snoep)fabriek van onze technisch engineers in opleiding draaide op volle toeren!

In 1,5 jaar tijd zó groeien in kennis

2e jaars studenten Mechatronica werkten afgelopen periode hard aan een 7 meter(!) lange minifabriek die ze samen mechanisch ontworpen, technisch tekenden en tot leven brachten. En, niet geheel onbelangrijk: de bakjes die door de fabriek gingen vulden zich netjes met de meest lekkere M&M's! Fantastisch om te zien hoe de studenten in 1,5 jaar tijd zó zijn gegroeid in hun kennis. De avond laat zien hoe leuk en makkelijk techniek kan zijn en wat er achter de dikke muren in de Gieterij in Hengelo allemaal ontwikkelt en gemaakt wordt.

Doorgroeimogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt

Ronny Reindsen, docent: ‘Deze 2e jaars studenten begonnen hun opleiding zonder kennis en kunde van techniek. Inmiddels werken ze met alle technische disciplines zoals besturingstechniek, mechatronica, elektro, werktuigbouw en installatietechniek. De studenten hebben samen de minifabriek mechanisch ontworpen, getekend en vervaardigd. Ook ontworpen zij de elektrische schema's en bouwden ze in de werkplaats de volledige besturingskast. Als klap op de vuurpijl zijn zij in staat om de hele fabriek via PLC-programma's leven in te blazen. Aan ouders laten zij nu zien hoeveel ze geleerd hebben in slechts 1,5 jaar tijd. Bovendien hebben studenten die een bol-opleiding volgen in techniek ongelofelijk veel doorgroeimogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt. Dat is gaaf én belangrijk want zoals iedereen weet snakt de maatschappij naar goede technische vakmensen.’