Lotte ontvangt Best of Excellence Award tijdens mbo Ambassadeursgala 2024

Apeldoorn / 14 mei 2024
Lotte Tiehuis, student aan de opleiding Onderwijsassistent van ROC van Twente, heeft de Best of Excellence Award Skills Heroes in ontvangst mogen nemen tijdens het landelijke mbo Ambassadeursgala op maandag 13 mei. ROC van Twente feliciteert Lotte met deze geweldige prestatie!

Lotte heeft de allerbeste score weten te behalen van alle ruim 600 finalisten die hebben meegedaan aan het NK voor beroepen, Skills the Finals, dat in maart jl. plaatvond. 

Tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala op maandag 13 mei werden in het Theater Orpheus in Apeldoorn vijf prijzen uitgereikt door een vakjury: Best of Excellence Award, Onderwijsteam van het jaar, Beste leerbedrijf, Beste praktijkopleider, en het ambassadeursteam van het jaar. Via een livestream kon de show live gevolgd worden. Op het kanaal van Dit is mbo is het Dit is mbo Ambassadeursgala 2024 in zijn geheel terug te zien.

Gefeliciteerd team Midden!

Team Midden pitchte het beste idee om het mbo nog beter op de kaart te zetten. Mbo uitblinker Zoë Voogd feliciteert namens team Noord de studenten van team Midden. “Het was leuk om het gala en alles wat daarbij komt kijken meegemaakt te hebben. Terecht dat team Midden gewonnen heeft, hun idee om mbo labels te laten zien op middelen die we in het dagelijks leven gebruiken is zeker goed.”

Team Noord, waar Zoë onderdeel van was, bracht als beste idee in om havisten en vwo’ ers workshops aan te bieden op het mbo om ze te laten ervaren dat je een studie kunt kiezen met je hart.

Hier lees je er meer over > Team Midden jaar lang Ambassadeursteam mbo 2024 | Dit is mbo 

“Ontzettend gaaf”

Lotte heeft de allerbeste score weten te behalen van alle ruim 600 finalisten die hebben meegedaan aan het NK voor beroepen, Skills the Finals, dat in maart jl. plaatvond. Lotte behaalde een welverdiende gouden plak tijdens het NK door op heel enthousiaste manier een lesactiviteit voor te bereiden en uit te voeren aan een bovenbouwgroep waarin de begrippen vrijheid en democratie aan bod moesten komen. Samen met haar ‘leerlingen’ richtte ze een eigen politieke partij op. Een dag later gaf Lotte een inhoudelijke presentatie, waarbij ze ook een leerlijn voor burgerschap had uitgewerkt. Het waren pittige opdrachten waarbij ze een overweldigend resultaat van bijna 96 punten behaalde!

Naast Lotte, ontvingen ook Sanne de Vries, student Maatschappelijk zorg (PBDS), en schoonheidsspecialiste Noortje Nieboer van ROC van Twente een nominatie voor de Best of Excellence Award. In totaal hebben 10 studenten in Nederland een nominatie ontvangen. Zij behoren tot de top van Nederland in hun vakgebied.

Het mbo Ambassadeursgala

Het Ambassadeursgala mbo is een jaarlijks evenement waarin het mbo in de volle breedte gevierd wordt. Het Dit is mbo Ambassadeursgala is een initiatief van de MBO Raad, met een bijdrage van SBB, WorldSkills Netherlands, de AOb en BVMBO.

Ontdek meer over de winnaars van 2024. 

 

Lees ook

Mbo Uitblinkersverkiezing 2023 | ROC van Twente