Blended learning, wat is dat nou precies?

De professionele leergemeenschap Blended learning zocht het uit. Tien collega’s werkten een jaar lang samen vanuit Edulab om die vraag te beantwoorden. Ook hebben ze gekeken wat er nodig is voor docenten en teams om stappen te zetten op dit gebied. Wat werkt nou echt?

 

Ervaringen worden gedeeld in twee podcastafleveringen

In twee podcastafleveringen vertellen de deelnemers over wat hen dreef en welke belangrijke inzichten dit opleverde. Een van de belangrijkste is, dat we lang nog niet allemaal dezelfde taal spreken als we het hebben over blended learning. Teveel mensen denken nog aan de online lessen uit de Coronaperiode. Gedurende het jaar herontworpen we verschillende lessen op basis van blended learning principes. Tegelijk hebben we geëvalueerd of deze manier van werken ook bijdraagt aan de ervaren autonomie, de motivatie en het leerplezier van studenten.

Ontwikkeld materiaal om stappen te zetten

Als je met je team stappen wilt zetten op het gebied van blended learning kun je gebruik maken van, speciaal hiervoor, ontwikkeld materiaal.

Materialen voor collega's, colleges en iedereen die stappen wil zetten op het gebied van blended learning. (intern kanaal ROC).

Ook werk maken van blended learning?

Wil je ook werk maken van blended learning? Klop dan aan bij één van de PLG deelnemers of bij het Edulab!

Ga hier naar de podcasts

 

Lees ook het artikel van Daan en Bart-Jan over docentcompetenties voor internationalisering