Studenten dagen Twentse lijsttrekkers uit

In aanloop naar de Twentse Gemeenteraadsverkiezingen 2022 daagden onze studenten Anne Bos, Jochem Bosgra en Veerle van der Donk (van de opleiding Sociaal werker) alle Twentse lijsttrekkers uit om in 45 seconden zeven vragen te beantwoorden. Een vliegende start van het project #MBOSTEM.

Lijsttrekkers gaan de uitdaging aan

Hieronder zie je per gemeente de bijdragen van de lijsttrekkers op de vragen. Zo leer je de lijsttrekker beter kennen en kan je een beter beeld vormen van wat de partij voor je kan betekenen in de toekomst.

Podcasts met geselecteerde lijsttrekkers

Na de oproep aan de lijsttrekkers vond de selectie plaats voor de podcast opname. Per gemeente werden 2 lijsttrekkers uitgenodigd hieraan mee te werken. 

Deze podcasts helpen ook bij het maken van een keuze. In de podcast worden de lijsttrekkers het hemd van het lijf gevraagd in een informele setting, gewoon een gezellig kroeg gesprek. Laagdrempelig, toegankelijk en in begrijpelijke taal. 

De online Meet & Greet met lijsttrekkers

Een week voor de gemeenteraadsverkiezingen vond de online Meet & Greet plaats. Een mogelijkheid om in contact te komen met politici en bestuurders én vragen te stellen, die voorbereid waren in de lessen. Om uiteindelijk een defintieve keus te maken op wie er gestemd gaat worden.

Een terugblik

Terugkijkend op het project #MBOSTEM zijn we trots op hoe het mbo én #MBOSTEM op de politieke kaart is gezet. De positiviteit en enorme betrokkenheid van de Twentse (loco)burgemeesters en lijsstrekkers was geweldig. Iedereen is het er unaniem over eens dat #MBOSTEM een actief vervolg moet krijgen. In welke vorm? Houd deze pagina in de gaten...

#MBOSTEM en practoraat Burgerschap

#MBOSTEM is een initiatief dat door en voor studenten is opgezet om mbo-studenten meer mee te laten praten en mee te laten doen aan de Gemeenteraadsverkiezingen 2022 in Twente.

Met de onderzoekslijn 'Politieke participatie op lokaal niveau bevorderen' van ons practoraat Burgerschap, willen we onder andere 'Studenten in authentieke projecten laten ervaren dat ze invloed kunnen uitoefenen'.