vrije tijd

De Volksuniversiteit Hengelo e.o. is de plek waar je kunt halen wat bevoegde docenten, ervaren coaches en inspirerende trainers te bieden hebben. Zij bepalen zelf de inhoud van de cursus en nemen je leerwensen daarin mee. Een oude formule, al bijna 100 jaar oud, toegepast door docenten van nu. De cursussen zijn eigentijds, de gedachte blijft hetzelfde: een leven lang leren, voor elk wat wils. De Volksuniversiteit Hengelo e.o. is een aparte stichting, die samenwerkt met het ROC van Twente.

5 vragen over vrije tijd

 • Kan ik een proefles volgen?

  Het is bij de Volksuniversiteit Hengelo e.o. niet mogelijk proeflessen te volgen.
 • Kan ik in termijnen betalen?

  Is het factuurbedrag hoger dan €75,- dan heb je na ontvangst van de factuur de mogelijkheid om een betaalregeling te treffen.
 • Wanneer hoor ik of een cursus door gaat of niet?

  Je ontvangt ruim een week voor aanvang van de cursus bericht of de cursus wel of niet van start gaat.
 • Kan ik lessen inhalen als ik door ziekte of vakantie verhinderd ben?

  Nee, de cursus bestaat uit een van te voren afgesproken aantal lessen in een bepaalde periode. Als je ziek of verhinderd bent, dan kun je de docent wel vragen om het lesmateriaal van de gemiste les(sen) te mailen. Bij ziekte of verhindering van de docent zullen de lessen op een later tijdstip worden ingehaald.
 • Hoe vaak in de week wordt er les gegeven?

  Er wordt 1 keer in de week op hetzelfde moment lesgegeven.
toon {{count}} cursussen

schoolvakanties en feestdagen

Omdat de Volksuniversiteit in principe gebruik maakt van de locaties van ROC van Twente volgen wij het vakantierooster van ROC van Twente. Let op: deze wijkt af van de vakantieregeling Noord. Tijdens de aangegeven schoolvakanties en feestdagen wordt er geen les gegeven.

niveau indeling bij talen

vakantiecursus

Deze cursus is bestemd voor iedereen die weinig of geen kennis heeft van de taal van het vakantieland.

opfriscursus

Deze cursus is bestemd voor iedereen die in het verleden de vreemde taal op minimaal mavo-niveau heeft geleerd. In deze cursus ga je deze kennis weer opfrissen. Deze cursus wordt alleen in het voorjaar gegeven en dient ook als voorbereiding om een goede keus voor een najaarscursus te kunnen maken.

beginnerscursus

Deze cursus is bestemd voor iedereen die geen of nauwelijks kennis heeft van de vreemde taal.

gevorderden 1

Deze cursus is bestemd voor iedereen die de beginnerscursus heeft gevolgd of op een andere manier een vergelijkbaar niveau heeft behaald.

gevorderden 2

Deze cursus is bestemd voor iedereen die de cursus gevorderden I met succes heeft doorlopen of al een redelijke kennis van de vreemde taal heeft.

gevorderden 3

Deze cursus is bestemd voor iedereen die de cursus gevorderden II met succes heeft doorlopen en zich verder wil bekwamen in het lezen, begrijpen, analyseren en bespreken van diverse teksten uit boeken, kranten en tijdschriften in de vreemde taal.

gevorderden 4

Deze cursus is bestemd voor iedereen die de cursus gevorderden III cursus met succes heeft doorlopen en zich nog verder wil bekwamen in het lezen, begrijpen, analyseren en bespreken van diverse teksten uit boeken, kranten en tijdschriften in de vreemde taal.

conversatie

Deze cursus is bestemd voor iedereen die een tekst uit een boek, tijdschrift of krant in de vreemde taal vlot kan lezen en begrijpen en voldoende kennis en vaardigheid heeft om in die vreemde taal te kunnen converseren.

editie voorjaar 2018

Lees alles over onze opleidingen, cursussen en trainingen voor volwassenen in hét nieuwe magazine!

aanmelden en cursusvoorwaarden

aanmelden: hoe werkt dat?

Voor elke vrijetijdscursus van de Volksuniversiteit Hengelo kun je je op deze website digitaal aanmelden. Dat kan op elke cursuspagina. Na ontvangst van het aanmeldformulier reserveren we een cursusplek voor jou. Uiterlijk zeven dagen voor het begin van de cursus ontvang je definitief bericht.

Wil je je liever schriftelijk aanmelden? Vraag dan een aanmeldformulier aan bij Volksuniversiteit Hengelo e.o. via de onderstaande contactgegevens.

Ben je toch niet in de gelegenheid de cursus te volgen, neem dan zo spoedig mogelijk schriftelijk (per post of e-mail) contact met ons op. Telefonische afmeldingen nemen wij niet in behandeling. Annuleren kan zonder kosten tot uiterlijk 10 dagen voor aanvang van de cursus (schriftelijk met opgave van reden). Binnen 10 dagen voor de aanvang van de cursus is 25% van het cursusgeld aan inschrijvingskosten verschuldigd. Bij hoge uitzondering kunnen wij van deze voorwaarden afwijken (bijvoorbeeld om medische redenen). Dit ter beoordeling van het bestuur. Zie ook de algemene voorwaarden.

algemene voorwaarden

Aanmelden is niet vrijblijvend. Als je je aanmeldt voor een cursus dan ga je akkoord met onze voorwaarden. Een cursus gaat alleen door bij voldoende deelnemers. Je aanmelding telt hier dus bij mee. Bij voldoende deelnemers ontvang je ruim een week voor aanvang een uitnodiging per mail. Mochten er onverhoopt te weinig aanmeldingen zijn, dan ontvang je daarvan ook ruim een week voor de aanvangsdatum bericht.

aanmelden voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwe cursussen en andere ontwikkelingen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Aanmelden kan hier.

volg ons op social media

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Je kunt ons volgen op: