hoe ziet de cursus er uit?

Houd jij van schrijven? Wil jij uitgedaagd worden in je creativiteit en nieuwe vormen en ideeën ontdekken? Tijdens deze cursus ga je spelen en oefenen met verschillende genres en stijlen. Poëzie, proza, fictie of non-fictie: van alles komt voorbij. Ook krijg je een aantal methoden aangereikt waarmee je op ideeën komt waarover je kunt schrijven. Het is een cursus van proberen en ondervinden, want creativiteit ontstaat wanneer er ruimte is om te experimenteren. De cursus is gericht op plezier in het schrijven, maar ondertussen krijg je verschillende praktische vaardigheden mee die je daarna in je eigen schrijven kunt gebruiken. 

 

voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die plezier heeft in schrijven, graag inspiratie opdoet en eigen vaardigheden wil ontwikkelen.

 

meld je aan voor deze vrijetijdscursus

feiten in het kort

  • Code VUH4808
  • Duur 6 lessen
  • Lestijden 19.00-21.30 uur
  • Kosten € 150,-
  • Overige kosten geen
  • Startdatum 24 januari 2024
    31 jan, 7, 14 en 28 feb en 6 mrt
  • Cursusjaar 2023-2024
  • Leslocatie Gieterij 200, Hengelo

meer over de cursus

extra cursusinformatie

Er zijn geen eisen voor deelname aan deze cursus, behalve natuurlijk dat je het leuk vindt om te schrijven. Iedereen heeft een eigen manier van schrijven. Iedere cursist krijgt dezelfde opdracht, maar je zult zien hoe verschillend die wordt uitgewerkt. Daarbij is er geen ‘goed’ of ‘fout’: het is vooral persoonlijk. 
De meeste cursisten werken tijdens de bijeenkomsten met pen en papier. De wekelijkse opdracht kun je thuis uitwerken en digitaal insturen.

Maak kennis met de docent

Mijn naam is Jolanda Toenkkes en ik ben docent creatief schrijven. Schrijven is voor mij van jongs af aan een manier om vorm te geven aan gedachten en gevoelens en nieuwe werelden te ontdekken. Op verschillende manieren bleef schrijven de rode draad in mijn leven, als journalist, als webtekst schrijver, als redacteur. Na een literaire studie Engels zou ik ooit het onderwijs ingaan. Ik werd geen docent Engels, 
maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: jaren later volgde ik de opleiding aan de Dactylus Academie en werd schrijfdocent. Een prachtig vak waarin ik mensen mag inspireren en motiveren om verder te komen in hun creatieve schrijfvaardigheid.

cursusvoorwaarden/veelgestelde vragen

Op de pagina 'Vrije tijd' vind je o.a. informatie over de algemene voorwaarden, veelgestelde vragen en vakantieroosters die gelden voor alle cursussen van de Volksuniversiteit.

Jolanda Toenkkes, docent cursus Creatief schrijven

'Ik inspireer en motiveer mensen graag om creatief te ontwikkelen in hun schrijven'.