hoe ziet de cursus er uit?

Hongarije is bekend van Boedapest en het Balatonmeer. De Hongaarse taal is ongeveer 1000 jaar oud en wordt wereldwijd gesproken door ongeveer 15 miljoen mensen, waarvan 10 miljoen in Hongarije en 1,5 miljoen in Roemenië. Het is geen eenvoudige taal om te leren maar in deze cursus leer je stap voor stap de taal spreken, schrijven en lezen. 

voor wie is deze cursus bedoeld?

Voor iedereen die om privé en/of zakelijke redenen de Hongaarse taal wil leren. 

meld je aan voor deze vrijetijdscursus

feiten in het kort

  • Code VUH4054
  • Duur 20 lessen
  • Lestijden 18.45-20.15 uur
  • Kosten € 330,-
  • Overige kosten lesmateriaal in overleg met de docent
  • Startdatum 14 november 2024
    wekelijks op de donderdagavond
  • Cursusjaar 2024-2025
  • Leslocatie Gieterij 200, Hengelo

meer over de cursus

Extra cursusinformatie

Deze cursus is voor iedereen toegankelijk en je kunt er zonder enige voorkennis van de taal aan beginnen. In de cursus wordt aandacht besteed aan spreek- en luistervaardigheid en het behandelen van de grammatica. Ook de cultuur en gebruiken van het land komen aan bod. Het is van belang dat je de lessen regelmatig bijwoont. Je dient rekening te houden met ongeveer drie uur huiswerk per week. Een redelijke kennis van de Nederlandse taal op mavo-niveau is vereist.

Maak kennis met de docent

Hallo, ik ben Judith Holkenbrink - Szalmasi, docent Hongaars. Ik ben in Hongarije geboren en getogen. Na het gymnasium ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool voor Fysiotherapie. Na mijn trouwen ben ik in 1980 in Nederland terechtgekomen. Sinds 1986 geef ik Hongaarse les in Hengelo bij de Volksuniversiteit, later ben ik ook in Enschede, Almelo en Haaksbergen les gaan geven. In 1987 heb ik het staatsexamen Nederlands behaald in Budapest. Met veel enthousiasme laat ik de cursisten tijdens mijn lessen kennismaken met de bijzonderheden van de Hongaarse taal. Elk jaar verblijf ik een paar maanden in Hongarije. Daar let ik op hoe de spreektaal verandert en die veranderingen verwerk ik in de cursussen. Regelmatig zoek ik nieuwe lesmaterialen. Budapest is mijn favoriete stad. Er zijn veel fraaie bezienswaardigheden. De Donau, die de hoofdstad in tweeën deelt, is een inspiratiebron voor veel dichters en componisten. Vanaf de Gellertberg is een mooi panorama van Budapest te bewonderen. Ik houd van verre reizen, andere culturen, literatuur en klassieke muziek. Koken en bakken zijn ook mijn hobby’s. Bij het eten heb ik uiteraard een voorkeur voor Hongaarse wijnen.

cursusvoorwaarden/veelgestelde vragen

Op de pagina 'Vrije tijd' vind je o.a. informatie over de algemene voorwaarden, veelgestelde vragen en vakantieroosters die gelden voor alle cursussen van de Volksuniversiteit.