hoe ziet de cursus er uit?

Onrust en stress worden vaak veroorzaakt door onze geest die met het verleden of de toekomst bezig is. Met mindfulness kunnen storende gedachten, emoties en spanning makkelijker losgelaten worden voor een intenser leven. Mindfulness betekent aandachtig zijn, opmerkzaam zijn, gewaar zijn. Mindful leven, betekent met aandacht leven. 

 

 

voor wie is deze cursus bedoeld?

Ben je op zoek naar meer balans en bewustwording en wil je meer genieten van je dagelijkse activiteiten?

meld je aan voor deze vrijetijdscursus

feiten in het kort

  • Code Zie 'wanneer en waar'
  • Duur 6 lessen
  • Lestijden Zie 'wanneer en waar'
  • Kosten € 125,-
  • Overige kosten geen
  • Startdatum Zie 'wanneer en waar'
    wekelijks op dezelfde avond
  • Cursusjaar 2019-2020
  • Leslocatie Gieterij 200, Hengelo

meer over de cursus

extra cursusinformatie

Heb je vaak een onrustig gevoel en ga je regelmatig gehaast door het leven of ondervind je veel stress in je dagelijkse bestaan of in je werk? 

Mindful leven kun je leren door te oefenen en te trainen. De docente die deze cursus verzorgt, laat je uitgebreid kennis maken met de mindfulnesstraining, zodat je bewust leert omgaan met stress en spanning. Bovendien versterkt het je zelfvertrouwen. 

Wat leer je tijdens deze cursus?

• bewuster te zijn van impulsen en gedrag
• vriendelijker te zijn voor jezelf en anderen
• meer rust in je hoofd en lijf te ontwikkelen
• beter om te gaan met sombere buien

Mindfulness is leren door doen. Daarom worden er tijdens de cursus aandachts- en concentratieoefeningen gedaan die kunnen bestaan uit zit-, lig-, loop- en bewegingsoefeningen. Deze oefeningen zijn niet zwaar. De zit- en lig- oefeningen op de grond kunnen ook eventueel zittend op een krukje gedaan worden.

wanneer en waar

Almelo, De Wulp

VA9227 / woensdag / 10.00-12.00 / 6-11-2019

Hengelo, De Gieterij

VH9228 / dinsdag / 19.30-21.30 / 5-11-2019

maak kennis met de docent

Mijn naam is Frieda Eisen. Ik ben van Drentse origine en opgegroeid op de boerderij. Ik hou van buiten zijn en ben een fervent wandelaar. In 2013 heb ik meegedaan aan de beklimming van de Alpe d’Huzes. Ik ben een doener, creatief, en mag graag gebruik maken van visuele methodes bij de coaching en trainingen die ik geef. In 2008 heb ik kennis gemaakt met Mindfulness tijdens een therapeutische training. Vanaf dat moment ben ik bewuster gaan leven en was mijn belangstelling voor de Mindfulness aangewakkerd. Ik ben met de studie Toegepaste Psychologie in Deventer gestart, een praktijkgerichte opleiding met veel aandacht voor coaching en counseling. Ik wil mij blijven ontwikkelen en zoek daarbij naar verdieping en verbreding. Dit jaar doe ik diverse scholingen op het gebied van Mindfulness en Coaching en ik hoop de opleiding Braintrainer te voltooien. Mindfulness klinkt voor sommigen als iets zweverigs, iets geheimzinnigs. Voor mij als nuchtere Drentse heeft het een heel andere lading. Wat is er geheimzinnig aan stevig met je beide voeten op de grond staan? Aan gewoon ademhalen? Aan mild zijn voor jezelf? Ik ben overtuigd van de werking ervan en mede daarom blijf ik open staan voor wijsheden uit alle tijden en culturen. Als we denken alles al te weten en niet meer te willen leren negeren we wijsheden die ons zoveel kunnen brengen. Mijn passie voor Mindfulness neemt toe door resultaten die ik zie en hoor tijdens de trainingen. Het is erg fijn om te horen dat deelnemers bewuster gaan leven en meer balans vinden in hun dagelijkse bestaan. Bij de Mindfulnesstraining wordt gesproken over focussen, de focus van aandacht ergens neerleggen. Het betekent dat je je ergens op richt, dat je er speciale aandacht aan geeft. Met de naam Focus Insight wil ik duidelijk maken dat inzicht in jezelf volgt op het geven van gerichte, speciale aandacht aan jezelf. Door training en coaching kom je dichter bij wie je werkelijk bent.

www.focusinsight.nl

cursusvoorwaarden/veelgestelde vragen

Op de pagina 'Vrije tijd' vind je o.a. informatie over de algemene voorwaarden, veelgestelde vragen en vakantieroosters die gelden voor alle cursussen van de Volksuniversiteit.

Frieda Eisen, docent Mindfulness

'Door training en coaching kom je dichter bij wie je werkelijk bent.'