hoe ziet de cursus er uit?

Reiki betekent letterlijk universele (Rei) levensenergie (ki). Het bevindt zich overal in en om ons heen. Iedereen kan Reiki geven leren, want het is niet moeilijk! Het is een alternatieve geneeswijze waarbij je door middel van handoplegging energie doorgeeft aan jezelf of anderen. De eenvoud van Reiki maakt het zo krachtig! 

Bij deze cursus is het van belang dat je vanaf het begin deelneemt. Na de eerste les instromen is niet mogelijk.

 

voor wie is deze cursus bedoeld?

Voor wie graag wil leren hoe je door handoplegging energie kunt doorgeven aan jezelf of anderen.

meld je aan voor deze vrijetijdscursus

feiten in het kort

 • Code Zie 'wanneer en waar'
 • Duur 3 lessen
 • Lestijden 19.00-22.00 uur
 • Kosten € 75,-
 • Overige kosten geen
 • Startdatum Zie 'wanneer en waar'
  wekelijks op donderdagavond
 • Cursusjaar 2023-2024
 • Leslocaties Gieterij 200, Hengelo Wierdensestraat 65, Almelo

meer over de cursus

extra cursusinformatie

Tijdens deze cursus leer je over de achtergronden van Reiki, (Reiki I). In de eerste les krijg je de eerste inwijding, een stukje theorie en doen we een zelfbehandeling. Hierdoor is het niet mogelijk om na de eerste les nog in te stromen. 

In de daaropvolgende lessen, leer je ook hoe je iemand anders kunt behandelen. Daarnaast ga je ervaren wat deze energie met je doet. Je zult merken dat dat voor iedereen weer anders is, want wij zijn allemaal uniek. De Reiki-energie heeft in elk geval een herstellende werking op je energiehuishouding. Ben je moe, gestrest of depri, dan voelt je je na een Reiki sessie vaak al een stuk beter.

Tijdens de laatste les ontvang je een certificaat, waarmee het mogelijk is om bij elke andere Reiki Master door te gaan voor Reiki II en Reiki III. 

wanneer en waar

De gieterij 200, Hengelo

VUH3129 / Startdatum 11 januari 2024 / lesdata 18 en 25 jan 

VUH4106 / Startdatum 11 april 2024 / Lesdata 18 en 25 apr

Wierdensestraat 65, Almelo

VUA4104 / Startdatum  7 maart 2024/ lesdata 14 en 21 mrt 

zelf meebrengen naar de cursus

 • zelf schrijfmateriaal meebrengen
 • (yoga)matje of ander kussen (bijvoorbeeld een opblaasbaar campingmatje) waar je op kunt liggen tijdens de behandelingen
 • flesje water en dikke, warme sokken

maak kennis met de docent

Mijn naam is Wendy Strijk, geboren en getogen in Drenthe. Ik heb Gezondheidswetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Maastricht, waar ik me voornamelijk bezig hield met de preventie van ziekte. Het voorkomen van ziekte ben ik in de loop van de jaren anders gaan invullen doordat ik me ben gaan verdiepen en bekwamen in een breed scala aan alternatieve geneeswijzen. Dit omdat ik zelf en veel mensen om mij heen vast liepen in de reguliere zorg. Vaak is er dan in het 'alternatieve circuit' nog wel winst te behalen. Tegenwoordig ben ik Sensitherapeut, Reiki Master, medium en docent op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Naast de fantastische resultaten die ik tot op de dag van vandaag boek met de Sensitherapie, is bij mij 15 jaar geleden de behoefte ontstaan om mijn kennis met anderen te delen. Vanuit mijn eigen ervaring wilde ik graag anderen helpen door hen dezelfde inzichten te brengen die mij zo geholpen hebben. Daarom geef ik met veel plezier op de volksuniversiteit de cursus Reiki, de workshop EFT, een lezing over hooggevoeligheid en een kennismaking met intuïtieve ontwikkeling. Elk jaar is het weer een feestje om dit te mogen verzorgen. Vaak blijven de cursisten zelfs na de cursus nog regelmatig bij elkaar komen om te oefenen en ervaringen uit te wisselen. Ik geniet wanneer ik mensen zie groeien in hun persoonlijke ontwikkeling door hun nieuw opgedane vaardigheden en kennis! Want op hun beurt zullen zij hun ervaringen ook weer gaan delen met vrienden en familie. Zo wordt het leven langzaam voor iedereen een beetje mooier.

Want dat is mijn passie, het leven van anderen een stukje mooier en lichter te maken. Door bewust te leren voelen in bijvoorbeeld de Reiki cursus, gaat er een wereld voor je open. We doen niks zweverigs, we blijven gewoon met beide voetjes op de grond, maar we kijken wel naar hetzelfde vanuit een andere invalshoek. En wat er dan gebeurt is verrassend.

www.dewarmehandjes.nl

cursusvoorwaarden/veelgestelde vragen

Op de pagina 'Vrije tijd' vind je o.a. informatie over de algemene voorwaarden, veelgestelde vragen en vakantieroosters die gelden voor alle cursussen van de Volksuniversiteit.

Wendy Strijk, docent Reiki

'De eenvoud van Reiki maakt het zo krachtig!'