Iris van der Putten is Mbo Uitblinker 2021 van ROC van Twente

Hengelo / 19 november 2021
Iris van der Putten won de finale van de Mbo Uitblinkersverkiezing 2021.

Sophie Scharenborg (18) uit Haaksbergen werd 2e en Sarah Wartanian (26) uit Hengelo 3e. Winnaar Iris mag aankomend jaar de titel Mbo Uitblinker 2021 dragen en gaat namens ROC van Twente meedoen aan de landelijke verkiezing voor het mbo ambassadeursschap. Iris: ‘Ik vind het heel gaaf dat ik heb gewonnen! En nu mag ik ook nog ROC van Twente landelijk vertegenwoordigen. Hoe leuk is dat. Ik wil gaan laten zien dat je op het mbo alle support krijgt om door te zetten zodat je een mooi diploma kan halen.’

Na een wekenlange online campagne, vond vrijdag 19 november de finale plaats in de Gieterij in Hengelo. Iris, Sophie en Sarah, eerder geselecteerd door de vakkundige jury, vertelden in een pitch wie zij waren en waarom juist zij het mbo goed kunnen vertegenwoordigen. Vanwege de geldende coronamaatregelen was het, evenals vorig jaar, een stukje soberder opgezet. De jury koos Iris tot winnaar door haar mooie boodschap. Die luidde: als mensen in je geloven, dan kun je stappen zetten. ‘Iris motiveert anderen om niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar door te gaan en een mooi diploma te halen,’ aldus jurylid Trudy Vos, lid College van Bestuur. Opvallend vond de jury haar manier van presenteren. ‘Iris heeft een echte troef in handen want ze staat sterk in haar houding en woorden. We gaan nog veel van d’r horen.’

Sophie, Iris en Sarah

Bekijk hier de korte promovideo’s terug van Sophie, 2e jaars Interieuradviseur, Iris, 2e jaars Facilitair leidinggevende en Sarah, 2e jaars Interieuradviseur.

De Mbo Uitblinker verkiezing en landelijk ambassadeursschap  

Jaarlijks nomineert ROC van Twente drie studenten voor de Mbo Uitblinker verkiezing. Mbo Uitblinkers zijn studenten die tijdens hun opleiding of bpv-periode bijzonder hebben gepresteerd. Sophie, Iris en Sarah verdienden het om dit jaar om in de ‘spotlights’ te staan. Iris vertegenwoordigt aankomend jaar ROC van Twente in de landelijke wedstrijd van Mbo’ers Pakken Aan, een initiatief van de MBO Raad. De winnaar van de landelijke verkiezing mag zich een jaar lang mbo ambassadeur van Nederland noemen. Hierbij gaat de mbo ambassadeur in gesprek met ministers en wethouders en treedt op in televisieprogramma’s met als doel: het onderwijs te blijven ontwikkelen en het mbo op de kaart te zetten.

Jury 

De drie genomineerde uitblinkers werden beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit Lian Hees (Mbo Uitblinker 2020), Jurrian Bruns (lid Centrale Studentenraad) en Trudy Vos (lid College van Bestuur). Het juryoordeel werd samengevoegd met de online stemmen, die ze verzameld hebben tijdens de campagne.

> Meer over de Mbo Uitblinkersverkiezing in ROC van Twente lees je hier.
> Lian Hees is Mbo Uitblinker 2020